Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Μεταμορφώσεις - Metamorphosis

Μεταμορφώσεις - Metamorphosis

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς την κεραμική τέχνη και το εικαστικό αντικείμενο, η Eleni Marneri Galerie παρουσιάζει την έκθεση Μεταμορφώσεις - Metamorphosis, σε επιμέλεια της Μαριλένας Μιχοπούλου.

Οι Μεταμορφώσεις εκφράζουν το εικαστικό συλλογικό ασυνείδητο 15 Ελλήνων κεραμιστών επηρεασμένο από την προϊστορική έως και την αρχαία ελληνική περίοδο.

Διατρέχοντας τον χρόνο, τα αρχέτυπα αυτά αποδίδουν κεραμικές φόρμες, χρηστικές και διακοσμητικές, με ελεύθερα περιγράμματα χωρίς να μένουν δέσμιοι των κλασικών αρχαιοελληνικών μοτίβων, πάντα με την ίδια ιδιαίτερα δυναμική χρήση των αρχέγονων υλικών και τεχνικών. Ο ιστορικός τόπος των αρχαίων αγγειοπλαστείων πάνω στον οποίο κυριολεκτικά βρίσκεται ο χώρος της Eleni Marneri Galerie με βάσει τα ευρήματα, φιλοξενεί και πάλι τους σύγχρονους πια κεραμίστες.

Συμμετέχουν μέλη της Ομάδας τέχνης Terractiva : Αντωναροπούλου Ευγενία, Γαλιγαλίδης Θοδωρής, Δραπανιώτου Μίρκα, Ιωάννου Μάγκυ, Μιχοπούλου Μαριλένα, Περάκης Σταύρος, Σοφιανοπούλου Έλλη, Σταθοπούλου Έλενα, Σταύρου Δήμητρα καθώς και οι: Δικαιούλια Αλίν, Λατούφη Κατερίνα, Μπάκλη Κατερίνα, Σπαρόπουλος Μιχάλης, Χατζηνικολάκη Μαρία, Χριστόπουλος Ηλίας.