Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Τόποι Χωρίς Αισθήματα: 12 εικαστικοί συνδιαλέγονται με τον ποιητή Γιώργο Αλισάνογλου

Τόποι Χωρίς Αισθήματα: 12 εικαστικοί συνδιαλέγονται με τον ποιητή Γιώργο Αλισάνογλου

Ο Επιμελητής Πάρης Καπράλος παρουσιάζει στην Chili Art Gallery την έκθεση 12 εικαστικών καλλιτεχνών από την Βόρεια Ελλάδα, η οποία βασίζεται σε έναν διάλογο των καλλιτεχνών με το ομώνυμο ποίημα του Γιώργου Αλισάνογλου.

“Στο έργο τους οι συμμετέχοντες εικαστικοί καλλιτέχνες συνδιαλέγονται με τους τόπους, που έχουν στερηθεί τα αισθήματα ή βιώνονται δίχως αισθήματα. Πρόκειται ουσιαστικά για εικονικούς ή πραγματικούς τόπους; Για χωρικότητες ή για την τοπολογία του ανθρώπινου ψυχισμού; Για συμπληρωματικές διαστάσεις του χώρου και του χρόνου ή για μια άλλη διάσταση όπου έχει περισσότερη σημασία πως φορτίζουμε τα πράγματα και η έννοια της αντικειμενικής αλήθειας; Με μέσο έκφρασης την ζωγραφικής, το σχέδιο, την γλυπτική οι καλλιτέχνες περπατούν παράλληλα, συγχρωτίζονται ή/και συγκρούονται με το εννοιολογικό προβάδισμα του ποιήματος”, σημειώνεται στο κείμενο της επιμέλειας.

Το ποίημα και ο τίτλος "Τόποι χωρίς αισθήματα" είναι μέρος μιας ευρύτερης ενότητας του υπό έκδοση βιβλίου του Γιώργου Αλισάνογλου με τίτλο "Κυψέλες" που πρόκειται να κυκλοφορήσει εντός του 2019.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες Κωνσταντίνος Αρώνης, Χρύσα Βογιατζή, Ελένη Γρίβα, Ολυμπία Ζήση, Γιώργος Ηλιάδης, Αλέξανδρος Καρόζας, Φώτης Κλογέρης, Ολυμπία Λέτσιου, Ιουλία Μακρή, Κώστας Μεννής, Φανή Μουστακίδου, Κώστας Friedrich Schnippering.