Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Thomas Chimes, «Εν Λευκώ»

52155-106377.jpg

Ο ελληνοαμερικανός καλλιτέχνης πρώτης γενιάς είναι ένας ζωγράφος με ιδιαίτερο στίγμα και γραφή και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της γενιάς του στη Philadelphia των ΗΠΑ. 

Αν και ο καλλιτέχνης ξεκίνησε ως συνεχιστής της γνωστής σχολής «παραστατικών ζωγράφων της πόλης», η φήμη και η αναγνώρισή του οφείλεται κυρίως στην αναφορά του στη διανόηση και τα κινήματα του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα. Ειδικότερα η φιγούρα του Alfred Jarry, που ενσάρκωνε το μύθο του «καταραμένου» και σημάδεψε την αλλαγή του 20ου αιώνα, έγινε κατά μια έννοια η δεύτερη φύση του καλλιτέχνη.

Η σειρά "Εν Λευκώ" βασίζεται στη χρήση κατ’ αποκλειστικότητα του λευκού και του μαύρου χρώματος, σπανίως αναμεμειγμένων με άλλα, ο επιμελής συνδυασμός των οποίων καταλήγει σε συνθέσεις σχεδόν μονοχρωματικές, σχεδόν «αχειροποίητα» ίχνη που αναπαριστούν συνήθως φιγούρες ή τοπία. Μικρότερα έργα της ίδιας σειράς πραγματεύονται οντολογικά προβλήματα, άλλοτε εύγλωττα, με τη χρήση αποσπασμάτων από τους προσωκρατικούς φιλοσόφους, και άλλοτε ερμητικά μέσα από ελλειπτικά σχήματα.

INFO: Κτίριο Οδού Πειραιώς, Πέμ. και Κυρ. 10:00 - 18:00, Παρ. και Σάβ. 10:00 - 22:00, Εισιτήρια €5, €2,5

Περισσότερες πληροφορίες

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ