Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Ατομική έκθεση του Γεράσιμου Κοτσολάκου

Ατομική έκθεση του Γεράσιμου Κοτσολάκου

Η έκθεση του ζωγράφου Γεράσιμου Κοτσολάκου περιλαμβάνει έργα του της τελευταίας εικοσαετίας και αποτελείται από δέκα ενότητες με προσωπογραφίες, τοπία, γυμνά, νεκρές φύσεις, αυτοπροσωπογραφίες, αντικείμενα και όψεις του ατελιέ του.

Ο ζωγράφος Θανάσης Μακρής γράφει: «Ο Γεράσιμος Κοτσολάκος, εδώ και χρόνια, παραμένει συνεπής στο αρχικό του όραμα να αναλύει σε βάθος τον κόσμο που τον περιβάλλει ανανεώνοντας με μέτρο την καλά δομημένη εικαστική του γλώσσα χωρίς να τη «λερώνει» με διακοσμητικά δάνεια από τρέχουσες μόδες. Λιτός και δωρικός, ελεγχόμενα χειρονομιακός, με μία προσωπική χρήση του μαύρου, σκαλίζει με δύναμη τη φόρμα μέχρι να τη ματώσει.»

Ο δάσκαλός του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Χρόνης Μπότσογλου θυμάται τον μαθητή του: «Παρακολουθώ τη δουλειά του Γεράσιμου γιατί βρίσκω ότι είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Βέβαια συχνά με τους μαθητές μας συμβαίνει ό,τι και με τα παιδιά μας. Πρέπει δηλαδή συνεχώς να επιβεβαιώνουμε την άποψή μας αν δεν θέλουμε να χάσουμε την επαφή μαζί τους. Αυτό σημαίνει ότι όσο μεγαλώνουν σταματά η παιδαγώγηση, η επιτήρηση και ο οποιοσδήποτε έλεγχος και απομένει η αποδοχή, η συμπάθεια και η φιλική συζήτηση για όλα τα ζητήματα. Ο φίλος μου λοιπόν και συνάδελφος Γεράσιμος Κοτσολάκος έχει κατακτήσει μία ωριμότητα αξιοθαύμαστη στη δουλειά του που ορίζει το προσωπικό του στίγμα. Ο Κοτσολάκος τελείωσε Αρχιτεκτονική και καταλαβαίνει πολύ καλά τη δομή των πραγμάτων και σε αυτήν στηρίζει τη ζωγραφική του. Κάθε πινελιά είναι ένα δομικό στοιχείο με το οποίο χτίζει την εικόνα του. Από τη φύση μελετά τη δομή την οποίαν με αδρές πινελιές μετουσιώνει σε αίσθηση. Αυτή η αίσθηση τον διαφοροποιεί από τους άλλους και τον ορίζει σαν άνθρωπο.»


Την Τετάρτη 5/12 στις 7 μ.μ. και το Σάββατο 15/12 στις 12:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στον χώρο της έκθεσης.

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ