Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Παύλος Μότσης, Umbrella

Παύλος Μότσης, Umbrella

Ο Παύλος Μότσης καλεί τους θεατές να μοιραστούν μια «Umbrella», μια φορητή ελπίδα με τους άτλαντες των έργων του που κρατάνε καθαρούς ουρανούς και διασχίζουν μόνο με μια «Umbrella» χαλεπούς καιρούς.

Μια σύγχρονη εικαστική έκθεση αποτελούμενη από σαράντα έργα τέχνης, σαράντα ένα πίνακες ζωγραφικής και ένα μπρούτζινο φωτιζόμενο γλυπτό διαστάσεων 2m.

Η έκθεση επιχειρεί να αναδείξει κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα στις μέρες μας, εστιάζοντας σε καθολικά ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας και πως αυτά βελτιώνουν ή υπονομεύουν τις αξίες της. Ο καλλιτέχνης εξάγει σταγόνες σοφίας από μια καταιγίδα βίαιων αλλαγών και παρουσιάζει ανθρώπους περιορισμένους σε έναν δοκιμαστικό σωλήνα γεμάτος με εφαρμογές του ακραίου. Επίσης, ο καλλιτέχνης αντλεί την γνώση μέσα από τις αναθέσεις έργων και αυτή την αμφίδρομη επικοινωνία που έχει δημιουργήσει το Art You Can Use TM, ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του ατελιέ του. Από το κοινωνικό πείραμα μια νέας και διαφορετικής εποχής, ο καλλιτέχνης εκθέτει ιδέες και συνήθειες ενός νέου κόσμου, αποτυπώνει αξίες που μάχονται και αντιστέκονται κάτω από μια «Umbrella».

Σε όλα τα έργα τέχνης της έκθεσης επαναλαμβάνεται το στοιχείο της «Umbrella», ως μια οπτική διέγερση με βαθύτερη έννοια και μεταφορική χρήση. Συγκεκριμένα, το οπτικό στοιχείο της «Umbrella» μετατρέπεται σε μια σημαία αντίστασης ενάντια στον αντίξοο καιρό (χρόνος - μέλλον), την ισχυρή βροχή του φόβου, της οργής και της τρομοκρατίας. Μια μεταφορική ασπίδα προστασίας κατά των φαινομένων της σημερινής εποχής, η οποία είναι βαθιά φανατική, εξαιρετικά σκληρή και λιγότερο ανθρώπινη.


Επιμέλεια έκθεσης: Ατελιέ Μότση

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ