Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Στέλλα Καπεζάνου, Brit Pond

kapezanou4_photo_katoufas_bros.jpg

Έναν φανταστικό κόσμο, γεμάτο με σύμβολα και στερεότυπα μιας  εφήμερης και επίπλαστης ευημερίας, δοσμένα με αρκετά στοιχεία ειρωνείας και αυτοσαρκασμού, παρουσιάζει η στην πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής στην Ελλάδα, με τίτλο «Βrit Pond».

Μετά από τιμητικές διακρίσεις και δυο επιτυχημένες ατομικές εκθέσεις στο Λονδίνο η Στέλλα Καπεζάνου παρουσιάζει στο Αθηναϊκό κοινό την πρώτη της ατομική έκθεση, επιχειρώντας με την Τέχνη της να λειτουργήσει ως καθρέφτης μιας συλλογικής μνήμης, που για χρόνια χαρακτήριζε την κοινωνική πραγματικότητα, αφήνοντας ανεξίτηλα τα σημάδια της στο σήμερα.

Στα έργα της Στέλλας Καπεζάνου οι πρωταγωνιστές μοιάζουν να αναζητούν την απόλυτη ευτυχία, μέσα σε στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης, που όμως συνθέτουν ένα σκηνικό γεμάτο παράδοξες συνυπάρξεις, ψεύτικα χρώματα και ανακολουθίες χρονικές και τοπικές. 

Η ζωγραφική της, αποτελεί μια διαφορετική ανάγνωση, αυτού του  καταναλωτικού τρόπου ζωής, που αναπαράγει ευκαιριακά πρότυπα, ενώ συχνά με περιπαικτική διάθεση ξορκίζει μέσα από τα έργα της, τις αντινομίες και την απουσία του νοήματος.