Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Δήμητρα Γρίβα, Twone

Δήμητρα Γρίβα, Twone

Η θεματική έκθεση της Δήμητρας Γρίβα αναφέρεται στην απόλυτη συνένωση δύο ατόμων τόσο σε σωματικό όσο και σε νοητικό επίπεδο στο βαθμό που αυτή μπορεί να επιτευχθεί αψηφώντας τις απαιτήσεις και τα «πρέπει» της σύγχρονης κοινωνίας.

Έχοντας μεγαλώσει σε οικογενειακό περιβάλλον που εξειδικεύεται σε προϊόντα τσιμέντου, η καλλιτέχνης δημιουργεί τους χαρακτήρες της πάνω σε αυτό το υλικό. Ύστερα από αρκετά χρόνια ενασχόλησης με το λινό μουσαμά, η καλλιτέχνης κάνει προσμίξεις χρωμάτων στο υλικό του τσιμέντου, που ενώ σε πολλούς φαντάζει βαρύ και άκαμπτο, ουσιαστικά η ίδια διακρίνει μια πλαστικότητα από την αρχή της χύτευσής του μέχρι και το τελικό αποτέλεσμα. Πειραματιζόμενη με διάφορα μεγέθη και σχέδια, τα έργα της αναπνέουν και διατηρούνται τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό περιβάλλον.

Η σειρά δημιουργιών της διαπραγματεύεται τη έννοια του έρωτα και του πάθους, καταρρίπτοντας τα όρια μεταξύ σωματικής και ψυχικής επικοινωνίας. Τα εμπόδια, οι συγκινήσεις, η προβολή συναισθημάτων, τόσο βασανιστικών όσο και απελευθερωτικών αντικατοπτρίζονται στις πρωτότυπες δημιουργίες της, οι οποίες προβάλλονται με απλές, σχηματικές μορφές, ενίοτε δυσδιάκριτες καθώς συχνά απεικονίζει δύο σώματα που καταλήγουν σε ένα κεφάλι, μέσα σε ένα έντονα χρωματικό περιβάλλον που, πολλές φορές, το ένα ρέει μέσα στο άλλο λες και έλκονται, ακριβώς όπως οι χαρακτήρες της.