Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

​Ηρωίδες του Λέοντος Τολστόι σε έργα Ελλήνων Εικαστικών

​Ηρωίδες του Λέοντος Τολστόι σε έργα Ελλήνων Εικαστικών
​Ηρωίδες του Λέοντος Τολστόι σε έργα Ελλήνων Εικαστικών

Η MaLou Art Consulting&Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Οι ηρωίδες του Λέοντος Τολστόι στα έργα των Ελλήνων ζωγράφων», αφιερωμένη στην 190η επέτειο απο την γέννηση του ρώσου συγγραφέα (1828-1910), έναν απο τους μεγαλύτερους λογοτέχνες του κόσμου. Ήταν Κήρυκας της Αγάπης και της «παθητικής αντίστασης».

«Το μοναδικό νόημα της ζωής είναι να υπηρετεί την ανθρωπότητα» Λέων Τολστόι.

Ο Ρομέν Ρολάν, ο Ερνέστ Χεμινγουέι, ο Μπερνάρντ Σω, ο Ρίλκε ακόμη και ο Γκάντι, είναι μερικά ονόματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, φιλοσοφίας και πολιτικής, τα οποία δέχτηκαν την επίδραση του ρώσου διανοητή.

Οι έλληνες εικαστικοί διερεύνησαν τις δυνατότητες έκφρασης της φιλοσοφίας του Τολστόι μέσω ζωγραφικής, ανακαλύπτουν τις ομοιότητες και τις διαφορές των απόψεων του συγγραφέα και του ζωγράφου.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Κάτια Βαρβάκη, Παρασκευή Γαρδέλη, Ελένη Δελή, Γεωργία Ιερομοναχού, Πέτρος Καραβέβας, Χρήστος Κονταρούσης, Βασιλική Κοσκινιώτου, Ελένη Κυρκιλή, Κατερίνα Μαρούδα, Κέλη Μελά, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Ζαχαρούλα Μπόνγαρντ, Ευστάθια Μωραϊτου, Μαρία Ορφανουδάκη, Βασιλική Σοφρά, Αφροδίτη Καραμανλή, Κωνσταντίνος Βερούτης.