Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Μιχάλης Μαδένης, Διαδρομές

Μιχάλης Μαδένης, Διαδρομές

«Διαδρομές και αναμνήσεις, όπως η ζωή μας χαρίζει.
Τετράγωνο σχήμα το σπίτι μου, σκοτάδι οι πλευρές του.
Πορεία, κύκλοι εφαπτόμενοι, σύντροφος ο χρόνος.
Μια οπή, φως.
Η κόρη του ματιού σαν γη από ψηλά εφαρμόζει.
Με την εικόνα του Θεού στο βλέμμα
και τη ζωή δώρο
πλάθω τον κόσμο μου»
– Μιχάλης Μαδένης

«Με την εικόνα του Θεού στο βλέμμα του», πλάθει τον δικό του κόσμο, που πάλλεται από χρώμα και εσωτερική ένταση, αναζητώντας τη νοσταλγία της θύμησης, μέσα από την φευγαλέα ματιά, που χάνεται, στο ταξίδι της καθημερινότητας.

Οι αναμνήσεις στα έργα του Μαδένη δεν είναι ποτέ μονοδιάστατες, έχουν χρώμα, εικόνες και συντροφεύονται από τις μυρωδιές και τους ήχους της βροχής, της θάλασσας, της πόλης ή της εξοχής. Μας οδηγούν σε τοπία οικεία αλλά δοσμένα με μια εσωτερικότητα και μεταφυσική απλότητα, που τα καθιστά μοναδικά.

Στόχος του δεν είναι να αναπαραστήσει αλλά να αναπλάσει την καθημερινότητα, τα τοπία της, τις στιγμές της. Δημιουργεί τον δικό του κόσμο, μέσα από μια βιωματική διαδικασία, η οποία εξαγνίζεται στην πορεία προς την ολοκλήρωσή της. Εικόνες που είναι τόσο κοντά στις αναμνήσεις μας, αλλά ταυτόχρονα δίνουν την δική τους αφήγηση για τους τόπους και τους ανθρώπους τους, που πάντα ενυπάρχουν στα έργα του, ακόμα και με τη μορφή του υπαινιγμού.

Στη ζωγραφική του Μαδένη οι «Διαδρομές» μετουσιώνονται σε μια πορεία αυτογνωσίας και ολοκλήρωσης, όχι μόνο για τον δημιουργό αλλά και για τον θεατή, καθώς ανακαλύπτουν κρυμμένα κομμάτια ο ένας του άλλου μέσα από κοινές εικόνες και θύμησες.