Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Στεφανία Στρούζα, Currents and currencies

372386-769026.jpg

Στη νέα ατομική της έκθεση η καλλιτέχνης ερευνά τις αναλογίες μεταξύ ρευμάτων (currents) και νομισμάτων (currencies), εστιάζοντας στις συνδέσεις που αυτά διαμορφώνουν μεταξύ περιοχών, πληθυσμών, καθώς και ανάμεσα σε πολιτισμικές έννοιες και την οικονομία.

Από την πρώτη υδάτινη ροή του μυθικού ποταμού Ωκεανού έως τα σύγχρονα δίκτυα της πληροφοριών, τα ρεύματα δρουν ως διαμεσολαβητές για την εμφάνιση μιας σειράς τοπολογικών σχηματισμών.  Παράλληλα, η πρώτη διατύπωση της έννοιας του νομίσματος εμφανίζεται με την μορφή κοχυλιών που χρησιμοποιούνταν στο θαλάσσιο εμπόριο. Η καλλιτέχνης ερευνά τους ιστορικούς και μεταφορικούς αυτούς δεσμούς ανάμεσα σε ροές και νομίσματα, συσχετίζοντας εκ νέου την έννοια της φύσης με αυτήν της κοινωνίας και της οικονομίας.

Στην έκθεση οι ιδέες αυτές μετασχηματίζονται σε μια σειρά από γλυπτικά έργα που εκφράζουν την ένταση ανάμεσα στην έννοια της ρευστότητας και στο «πάγωμα» των ροών, την μη-προσπελασιμότητα. Τρεις υλικότητες—το μάρμαρο, το αλουμίνιο και η σιλικόνη— αναφέρονται στις διαφορετικές ροές της ύλης μέσα στον ιστορικό χρόνο: από τον βραδύ, αρχαϊκό, στον επιταχυνόμενο βιομηχανικό χρόνο μέχρι την φευγαλέα ροή των πληροφοριών της μεταβιομηχανικής εποχής. Τέλος, το μοτίβο της συσσώρευσης ροών, αντικειμένων και εννοιών παίρνει την μορφή ενός μεγάλης κλίμακας υφάσματος, ως ένα ρευστό, δυναμικό διάγραμμα σε διάλογο με τα υβριδικά αντικείμενα της εγκατάστασης.

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

372386-769026.jpg
Στεφανία Στρούζα, Currents and currencies
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Εγκαίνια: 11 Οκτωβρίου 2017, 19.00-22.00 * Διάρκεια έκθεσης: Ως 25 Νοεμβρίου 2017 * Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη-Παρασκευή 14.00-20.00, Σάββατο 12.00-16.00