Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Καλλιόπη Ανδρικοπούλου, Μνήμης χαρτογράφηση

352255-730655.jpg

Τη δύναμη του χάρτη να στρέφει την πυξίδα των οραματισμών μας σε τόπους συλλογικής μνήμης και να αντλεί δύναμη υπέρβασης κάθε Οδύσσειας, παρουσιάζει η Καλλιόπη Ανδρικοπούλου στην έκθεση «Μνήμης χαρτογράφηση».

Είναι η τρίτη εικαστικός που φιλοξενείται από την αρχή του χρόνου ως «Artist In Residence» στο Τριανόν. Ο διατηρητέος κινηματογράφος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Αμερικανού εικαστικού Rick Lowe προς φορείς και κατοίκους της περιοχής, να συμμετάσχουν στο εν εξελίξει έργο του «Victoria Square Project» για τη documenta 14. Τις εκθέσεις των φιλοξενούμενων εικαστικών επιμελούνται οι  ZLR Betriebsimperium Hamburg (Christoph Ziegler + Loukia Richards).

Το εικαστικό κόσμημα έχοντας το μέγιστο πλεονέκτημα να μεταφέρει και να εξαπλώνει μηνύματα κι ιδέες μέσα στον ευρύτερο χώρο μέσω αυτού που το φορά, γνωρίζει σήμερα διεθνώς πρωτοφανή άνθιση και ως μέσο πολιτικής επικοινωνίας. Η Ανδρικοπούλου με αξιολογότατη καλλιτεχνική και διδακτική εμπειρία στον τομέα κόσμημα, καθώς υπήρξε συνιδρύτρια και διευθύντρια του χώρου εναλλακτικής μάθησης «Συν Άπειρο», παρουσίασε για πρώτη φορά τους χάρτες της το 2015 στην Εβδομάδα Κοσμήματος του Μονάχου συμμετέχοντας στην κινητή έκθεση «Test Drive».

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

352255-730655.jpg
Καλλιόπη Ανδρικοπούλου, Μνήμης χαρτογράφηση
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Εγκαίνια: 3 Μαΐου 2017, 19:00 * Διάρκεια: Έως 10 Μαΐου * Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 19.00-22.00