Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Ομάδα Τεχνοπαίγνιον, Όροι χρήσης

350154-726327.jpg

Στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος η ομάδα Τεχνοπαίγινιον παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής και βίντεο με τίτλο «Όροι χρήσης». Καλλιτέχνες με πολύ διαφορετικές αφετηρίες και προορισμούς, συμπορεύονται σε ένα εικαστικό ταξίδι με στάσεις σε όλο το φάσμα των καλών τεχνών. Με κριτική ματιά απέναντι στον κόσμο που μας περιβάλλει, σχολιάζουν, υπαινικτικά μέσα από τα έργα τους, την αλλοίωση της δημόσιας σφαίρας και την εξασθένιση του ιδιωτικού βίου, ενώ αναζητούν ένα νέο «εγχειρίδιο» που θα τους προσφέρει τους «όρους χρήσης» της  σύγχρονης ζωής. Σκοπός των καλλιτεχνών είναι να ανακαλύψουν τη χρυσή τομή που θα τους εξασφαλίσει την επιβίωσή τους στις νέες συνθήκες, χωρίς να τους στερήσει την αυθεντικότητα και τη γνησιότητα του ανθρώπινου είδους αλλά και τη μοναδικότητα της αίσθησης του παρόντος του σύγχρονου υποκειμένου.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της ομάδας: «Σύμφωνα με τον Στίβεν Χόκινγκ, τον λάτρη της τεχνολογίας, η ανθρωπότητα έχει μπει στην πιο επικίνδυνη φάση της ανθρώπινης ιστορίας της. Η σημερινή πραγματικότητα φαίνεται πως έχει ξεπεράσει εδώ και χρόνια τον μεγάλο αδελφό του, Τζόρτζ  Όργουελ. Πλέον δεν ελέγχουμε τις τύχες μας. Απρόσωπες μηχανές, αφού παρεισφρήσουν στα προσωπικά μας δεδομένα, μας κατευθύνουν κι εμείς απλώς καλούμαστε να υπογράψουμε τους όρους χρήσης του μέλλοντός μας. Απόδειξη, το πλαστικό χρήμα και οι κάθε είδους συναλλαγές με αυτόματα ηλεκτρονικά συστήματα. Όλα αυτά για το "καλό" μας. Πόσοι ωστόσο δεν έχασαν τα σπίτια τους από τα ψιλά γράμματα των δάνειο-συμβολαίων, που οι Τράπεζες καλούν τους πελάτες τους να υπογράψουν;».

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

350154-726327.jpg
Ομάδα Τεχνοπαίγνιον, Όροι χρήσης
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Εγκαίνια: 25 Απριλίου 2017, 20.00 * Διάρκεια: Ως 13 Μαΐου 2017 * Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00-14.30 & 17.30-20.30. Τετάρτη & Σάββατο 11.00-16.00