Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Νίκος Βαβδινούδης, Faces & Masks / Πρόσωπα & Προσωπεία

340375-707827.jpg

Η βραβευμένη έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Βαβδινούδη, «Faces + Masks» που ταξίδεψε σε Λονδίνο, Ζυρίχη, Γενεύη, Μάλτα, Πεκίνο, και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών, σε Ελλάδα και εξωτερικό, ταξιδεύει στην Αθήνα όπου εγκαινιάζεται παράλληλα με την παρουσίασή της στη Μελβούρνη της Αυστραλίας στο Ελληνικό μουσείο υπό τον τίτλο «Faces + Masks» στις 9 Μαρτίου.

Ο ερευνητής Γιώργος Μελίκης αναφέρει στον κατάλογο που συνοδεύει την έκθεση: «Τα εθνογραφικά αποτυπώματα έχουν μια και μοναδική-διαζευκτική πιθανότητα να καταγραφούν. Στην ώρα τους, στον τόπο τους και στην εξέλιξη της επιτέλεσής τους. Ή να στηθούν επί τούτω ad hoc! Και είναι φυσικά θέμα διαχείρισης και κυρίως επάρκειας του καταγραφέα. Η εθνογραφική φωτογραφία μπορεί εύκολα να καλύψει και να αφομοιώσει τις όποιες πραγματικές-πρακτικές δυσχέρειες. Τις εγγενείς όμως, μέσα στις οποίες είναι εγκιβωτισμένο το σπέρμα, το συναίσθημα και το φως, δύσκολα τα αιχμαλωτίζεις με ένα κλικ. Όταν πρωτοείδα το projekt αυτό του Βαβδινούδη με τα επιτελεστικά δρώμενα της Δράμας και της Νικήσιανης Καβάλας, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ad hoc ethnography.  Ίσως να πρόκειται για παρείσακτο νεολογισμό στο πεδίο της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, όμως κάποια σημαντικά και ιδιαίτερα καταγραφικά αποτυπώματα, όπως αυτά του Νίκου Βαβδινούδη που έγιναν  ad hoc (επί τούτω) και που μας δίνουν την ένταση που αγγίζει τα όρια του αισθητικού επιτεύγματος, καλό είναι να τολμούμε και να τα λέμε με το όνομά τους».

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

340375-707827.jpg
Νίκος Βαβδινούδης, Faces & Masks / Πρόσωπα & Προσωπεία
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Εγκαίνια: 23 Φεβρουαρίου 2017, 20.00 * Διάρκεια: Ως 24 Μαρτίου 2017 * Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 11.00-20.30, Τετάρτη 11.00-17.00, Σάββατο 11.00-16.30