Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Κορνήλιος Γραμμένος, Repatriation (Μέρος A')

339005-705125.jpg

Το νέο πρότζεκτ του εικαστικού περιλαμβάνει 36 έργα γλυπτικής της περιόδου 2014-2016. Ο Γραμμένος επιχειρεί ένα προσωπικό Repatriation (Επαναπατρισμό), αναζητώντας και επαναπροσδιορίζοντας τα «νήματα» που τον συνδέουν με αντικείμενα, έννοιες, σύμβολα και πρόσωπα. Αντικείμενα αρχετυπικά (Τραπέζι, Κρεβάτι, Καρέκλα, Παράθυρο) που ανακαλούν και εικονοποιούν το σπίτι/εστία∙ ζώα (Γάτα, Άλογο, Σκύλος, Πουλί) σύντροφοι του ανθρώπου, ανθρώπινες ιδιότητες (Ακροβάτης, Κλόουν, Συγγραφέας, Μάγος, Νομοθέτης, Ποιητής) διαχρονικά παρούσες στη ζωή του αλλά και πρόσωπα που έως ένα σημείο καθόρισαν τον κόσμο του (Οδυσσέας, Επίκουρος, Παναγία, Miles Davies, Stendahl, Mondrian, Sigmund Freud, Charlemagne, Giordano Bruno, Alexandre Calder).

«You cannot spend your own making excuses for theirs»

Γλυπτικές κατασκευές, οι περισσότερες μεγάλων διαστάσεων, με απλές και λιτές φόρμες, από ξύλο, μέταλλο, σχοινί ή χρωματιστό μάλλινο νήμα, που τυλίγει, δένει ή πλέκεται σε ιστό. Έργα που έχουν ενσωματώσει και εμπεριέχουν τις μορφοπλαστικές αναζητήσεις της σύγχρονης τέχνης, συχνά με παιγνιώδη διάθεση. Έργα που αναδεικνύουν την ομορφιά των πραγμάτων (res) αυτών καθ’ εαυτών και προάγουν τη συνείδηση και την κατανόηση του κόσμου.

Όπως σχολιάζει η Debbie Becker, «ο Κορνήλιος Γραμμένος απορροφώντας τους απόκρυφους ρυθμούς του κόσμου παράγει τέχνη υψηλής ποιότητας. Στην καθαρότητα της, αυτή η τέχνη ξεπερνά την πολιτική, ενώ στοχεύει σε κάτι υψηλότερο και παραμένει πιστή στη μεγάλη ιδέα για κυριαρχία της φύσης». Η έκθεση αποτελεί το πρώτο μέρος του πρότζεκτ Repatriation, το οποίο θα παρουσιαστεί σε δύο ενότητες.  

Φωτογραφία: Table, wood, wool, light, 2014​

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

339005-705125.jpg
Κορνήλιος Γραμμένος, Repatriation (Μέρος A')
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Εγκαίνια: 9 Φεβρουαρίου 2017, 19.30 * Διάρκεια: 9 Φεβρουαρίου - 12 Απριλίου 2017 * Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00-20.00, Τετάρτη 11.00-18.00, Σαββάτο 11.00-15.00