Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Μίλτος Γκολέμας, Υπό κατασκευήν

338695-704355.jpg

Η Γκαλερί παρουσιάζει την τέταρτη ατομική έκθεση του Μίλτου Γκολέμα με τίτλο «Υπό κατασκευήν» που αποτελείται από την τελευταία ενότητα ζωγραφικών έργων του εικαστικού.

Με αφορμή μία νεοανεγειρόμενη οικοδομή απέναντι από το εργαστήριό του, ο καλλιτέχνης συνεπαίρνεται από τη γεωμετρική δομή της κατασκευής, τα δαιδαλώδη πλέγματα και την πολύπλοκη σύνθεσή της. Τα έργα του καταγράφουν την εικόνα του εργοταξιακού τοπίου. Η ανθρώπινη παρουσία άλλοτε ελάχιστη, άλλοτε να υπονοείται, αποτελεί δομικό στοιχείο των συνθέσεων. Πιστός στην πλούσια χρωματική του παλέτα δεν διστάζει σε αυτήν την σειρά να δημιουργήσει και έργα με τις εντάσεις ανάμεσα στο λευκό και το μαύρο. Ο Μίλτος Γκολέμας στην ενότητα «Υπό κατασκευήν» εικονοποιεί την έννοια της δημιουργίας, την κατασκευή του «νέου».

Η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη γράφει για τη νέα σειρά έργων του Μίλτου Γκολέμα: «[...] Να 'μαστε λοιπόν μπροστά στους πίνακες του Γκολέμα: έγκατα του οικοδομείν, αλλεπάλληλα πλέγματα έως και πλεκτάνες από μαδέρια, καδρόνια, "πετσώματα", "ξυλότυπα", σίδερα που τα λεν «αναμονές» και χίλια δυο παρεμφερή συνθέτουν μια γεωμετρία τέλεια και ζαλιστική, ριψοκίνδυνη – ένα εικαστικό στοίχημα, θα έλεγα, με τον προσωπικό "ίλιγγο" του καλλιτέχνη. Γερή, επίπονη και έντιμη δουλειά, ορμώμενη ποιος ξέρει από τι εμμονές και «αφανείς» εικόνες στο μυαλό του, φτάνει σε ένα αποτέλεσμα καθ' όλα αξιοθαύμαστο και ασυνήθιστο· ξαφνιάζει και καθηλώνει όπως –τηρουμένων των αναλογιών− κι ένας ιστός αράχνης. Και γύρω-γύρω άβυσσος [...]»

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

338695-704355.jpg
Μίλτος Γκολέμας, Υπό κατασκευήν
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Διάρκεια: 9 Φεβρουαρίου - 4 Μαρτίου 2017 * Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00-15.00 & 17.00-20.00, Τετάρτη 11.00-15.00, Σάββατο 11.00-14.00