Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα - Αμβέρσα

338453-703962.jpg

Η πρώτη έκθεση, υπό τον τίτλο Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα - Αμβέρσα, που εγκαινίασε τον χώρο των Περιοδικών εκθέσεων του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ταυτόχρονα με το Πρόγραμμα Το ΕΜΣΤ στον Κόσμο, είναι μια συμπαραγωγή του ΕΜΣΤ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας (M HKA).

Η έκθεση φιλοδοξεί να είναι ένας θεωρητικός και οπτικός διάλογος, βασισμένος σε έργα από τις συλλογές των δύο Μουσείων, που θα περιλαμβάνει πάνω από 70 έργα και θα διαρθρώνεται σε 22 θεματικές.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν αναλάβει οι Bart De Baere και Κατερίνα Κοσκινά.

Το site emst_muhka.ensembles.org δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το M HKA ειδικά για την έκθεση. Σε αυτό μπορείτε να βρείτε πολύ υλικό και όλες τις πληροφορίες που αφορούν την έκθεση, τις ενότητές της, τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και τα έργα τους.

Επιπλέον, σε κάθε ενότητα μέσα στο χώρο της έκθεσης, στη σχετική σήμανση θα βρείτε κωδικούς QR με συνδέσμους που οδηγούν στις σχετικές ενότητες του microsite


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στα πλαίσια της έκθεσης Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα- Αμβέρσα, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα, ειδικά σχεδιασμένα για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης καθώς και ειδικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιασμένα για τις διαφορετικές ανάγκες και τα ενδιαφέροντα ειδικών ομάδων κοινού, όπως ΑμεΑ, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, κ.ά. Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Η έκθεση πλαισιώνεται από μια σειρά παράλληλων δράσεων, που ξεκίνησαν στις 19/01/2017 και συνεχίζονται μέχρι τις 05/02/2017

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΩΝ

Ματιές στο Βέλγιο

19/01/2017- 28/01/2017

Μεσοπάτωμα, Αίθουσα Προβολών ΕΜΣΤ

Το Ματιές στο Βέλγιο είναι ένα πρόγραμμα προβολών με έργα από Βέλγους καλλιτέχνες σε επιμέλεια του Ingo Starz & του Κωνσταντίνου Καρδακάρη σε συνεργασία με τον Αντρέα Σινέλ, επιμελητή και συντονιστή προγράμματος του Argos-Centre for Art and Media, και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα – Αμβέρσα.

Το πρόγραμμα αν και εστιάζει στο έργο μεμονωμένων καλλιτεχνών, παρουσιάζει μια γενική εικόνα της Βελγικής media art με επιλογή βίντεο και φιλμ μικρού μήκους που συνδέονται μέσα από την κοινή τους θεματολογία, τις σχέσεις μεταξύ των καλλιτεχνών και τον κοινό τόπο δημιουργίας.

Κάθε προβολή συνοδεύεται από παρουσίαση - συζήτηση. Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας.

ARGOS @ EMST

Το Σάββατο 28/01/2017 θα παρουσιαστούν έργα βέλγων καλλιτεχνών από τη συλλογή του Argos - Centre for Art and Media σε επιμέλεια του Αντρέα Σινέλ, επιμελητή και συντονιστή προγράμματος του Argos.

Περισσότερες πληροφορίες και όλο το Πρόγραμμα εδώ

Β. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Διευρυμένοι Διάλογοι

19/01/2017 - 05/02/2017 - Μεσοπάτωμα ΕΜΣΤ

Επιμέλεια: Γιάννης Βασταρδής, Τάκης Ζερδεβάς, Μαρίνα Τσέκου

Είσοδος ελεύθερη

Η έκθεση Διευρυμένοι Διάλογοι προέκυψε μέσα από δύο παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις, τις οποίες το ΕΜΣΤ οργάνωσε στο πλαίσιο της έκθεσης Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα – Αμβέρσα, σε συνεργασία με τη Σχολή Φωτογραφίας Focus και το Φωτογραφικό Εργαστήριο της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω.

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ