Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Κώστας Μαρσέλλος, Έσω - Πλεύσεις

327493-676811.jpg

Τα έργα της έκθεσης «Έσω-Πλεύσεις» του Κώστα Μαρσέλλου είναι μια σειρά τοπίων έντονα εξπρεσιονιστικών, τα οποία χαρακτηρίζονται από συνεχείς και επάλληλες ροές στη διαρρύθμιση των όγκων του τοπίου. Τα χρώματα περισσότερο σε τόνους του γκρι με ελάχιστες άλλες αποχρώσεις θερμών ή ψυχρών τόνων και οι ανάγλυφες άγριες ματιέρες, προσδίδουν στα έργα μια γήινη αίσθηση.

Τα πλασίματα των όγκων και των διαφόρων μορφολογικών στοιχείων είναι έντονα γραμμικά, με τις γραμμές αλλού αδρές και έντονες και αλλού πιο λεπτές, να κυριαρχούν στις συνθέσεις. Το άγριο ανάγλυφο αντιπαρατίθεται με τα σβησίματα και τα μαλακά περάσματα στις τονικές διαβαθμίσεις.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφέρει σχετικά με την ενότητα αυτή των έργων του: «Ζωγραφική δράση σε ετοιμότητα να παράγει νέες εικόνες σε χώρους άγνωστους, άχρονους μα παράξενα οικείους, σαν αποσπάσματα ψυχής που 'παλεύουν' για τον αυθορμητισμό τους, για την πηγαία τους ύπαρξη. Τοπία φαντασιακά, αφηγηματικά, κόσμοι ανακατεμένοι από εντυπώσεις, μνήμες, και συναισθήματα φτιάχνοντας ροές από δυνάμεις που άλλοτε δίνουν την αίσθηση της αναρρίχησης και άλλοτε ισοπεδώνονται για να ορθωθούν μορφές που θα πουν κρυφά το δικό τους παραμύθι. Όλα μοιάζουν να έχουν βρει τη θέση τους και όλα εν δυνάμει ρέουν στον ίδιο τους τον άξονα ή και ακόμα μετατοπίζονται στο διπλανό τους καμβά συνεχίζοντας εκ νέου την ατελή εικαστική τους περιπέτεια. Κινητικότητα στη σύνθεση, αχαρτογράφητα πλάνα του μυαλού, σκέψεις που απλώνονται στο χώρο. Οι διαδρομές των έργων με τα πλήρη να υπερισχύουν τις περισσότερες φορές από τα κενά, η τραχύτητα ορισμένων πεδίων με τις εναλλαγές των υφών, το χρώμα που μπορεί να προβάλλεται έντονα κάπου ενώ αλλού να απουσιάζει και οι πολλαπλές σχέσεις μεταξύ των υλικών δημιουργούν αμφίσημα στοιχεία και δομές.

Στο έργο μου επιδιώκω να μεταφέρω την αίσθηση της αναζήτησης και περιπλάνησης σε τόπους ενδοσκοπικούς. Φόρμες που εμπεριέχουν το στοιχείο του τυχαίου ολοκληρώνονται με το πάντρεμα και τις αλχημείες των εικαστικών μου μέσων και της προσωπικής μου κριτικής αισθητικής. Με αυτή τη 'λειτουργία' θέλω να επικοινωνήσω την εσωτερική ψυχική – νοητική μου πάλη αφήνοντας χώρο σε πολλαπλές αισθητηριακές ερμηνείες».


iNFO

Εγκαίνια: 14 Οκτωβρίου 2016, 20.00

Διάρκεια: 14 Οκτωβρίου - 26 Νοεμβρίου 2016

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 11.00-15.00 & 18.00-21.00, Σάββατο 11.00-15.00

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

327493-676811.jpg
Κώστας Μαρσέλλος, Έσω - Πλεύσεις
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

14 Οκτωβρίου - 26 Νοεμβρίου 2016 * Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 11.00-15.00 & 18.00-21.00, Σάββατο 11.00-15.00