Θεματα

Voice 102.5: Μουσική, ποτό και τέχνη στους ορόφους του ΕΜΣΤ

Η δική μας ανισόπεδη ντίσκο

Ελένη Βαρδάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αθήνα. Η μεγαλούπολη των γρήγορων ρυθμών, της κίνησης στους δρόμους και των τσιμέντων. Εκεί που χάνουμε τον εαυτό μας, όπως λέει ο Pan Pan. Πόσο όμορφο μπορεί να είναι άραγε ένα απόγευμα σε αυτή την πόλη; Μάλλον πολύ, μια και ένα από τα πράγματα που αγαπάμε στην Αθήνα είναι τα φεστιβάλ της. Κάθε χρόνο ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερα, γινόμαστε μια παρέα και θυμόμαστε τη ρομαντική πλευρά της πόλης. Αυτό ακριβώς συνέβη την Πέμπτη 30 Μαΐου, στο πλαίσιο του This is Athens - City Festival. Η ομάδα του Voice 102.5 και του ΕΜΣΤ οργάνωσαν ένα υπέροχο πάρτι στην ταράτσα του μουσείου, με θέα την Ακρόπολη και μουσική από τους παραγωγούς του Voice 102.5, Γιώργος Μουχταρίδης, Ραφαέλλα Ράλλη και Dj Snatch.

This is Athens - City Festival: Ένα καλοκαιρινό πάρτι στην ταράτσα του ΕΜΣΤ με μουσικές επιλογές από τον Voice 102.5

Είναι 8:30 το απόγευμα, έξω υπάρχει ακόμα ήλιος και ο κόσμος φοράει πλέον τα πολύχρωμα αέρινα ρούχα του. Φτάνοντας στην κόκκινη είσοδο του ΕΜΣΤ, η ουρά αναμονής φαίνεται μεγάλη, ωστόσο σχεδόν όλοι δείχνουν χαλαροί και ευδιάθετοι -ευτυχώς ήταν ακόμα δροσερός ο καιρός. Μπαίνοντας στο μουσείο, ξεχυνόμαστε στους ορόφους, εξερευνούμε κάθε διάδρομο και ανεβοκατεβαίνουμε στις κυλιόμενες σκάλες. Ξεκινάμε με μία αναδρομική έκθεση της Penny Siopis και ένα φεμινιστικό φιλμ «Ο βιασμός της Ευρώπης» των Mary Reid Kelley και Patrick Kelley. Συνεχίζουμε με το βίντεο «Δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα» της Yael Bartana, τα ζωγραφικά έργα, γλυπτικές κατασκευές και ντεκολάζ της Χρύσας Ρωμανού, την εγκατάσταση «Όλα τα όνειρα είναι ενοχλητικά» της Μαλβίνας Παναγιωτίδη και κλείνουμε με τα φωτογραφικά πορτρέτα της Lola Flash, τις τοιχογραφίες των Claudia Comte και Hadassah Emmerich και τις κατασκευές της Δανάης Ανεσιάδου. Εκείνη την Πέμπτη, μπορούσαμε να επισκεφτούμε όλες τις εκθέσεις του ΕΜΣΤ δωρεάν και νιώσαμε πολύ χαρούμενοι -αυτό είναι ένα από τα καλά του This is Athens - City Festival.

Αφού ολοκληρώσαμε το «ταξίδι» μας στην τέχνη, έφτασε η στιγμή να κατευθυνθούμε στην κορυφή του μουσείου, στη βεράντα του εστιατορίου NYN ESTI. Με φόντο το ηλιοβασίλεμα και soundtrack τις μουσικές επιλογές του Voice 102.5, κοιτάμε την Αθήνα από ψηλά. Γύρω μας εντοπίζουμε κόσμο κάθε ηλικίας -με τη gen Z να πρωταγωνιστεί- και τελικά συναντάμε τυχαία φίλους που είχαμε καιρό να δούμε. Ένα ακόμα προσόν των φεστιβάλ, είναι ότι μας φέρνουν πιο κοντά. Οι περισσότεροι κρατάνε ήδη στο ένα χέρι το ποτήρι με το Aperol και στο άλλο το κινητό, βγάζοντας φωτογραφίες και βίντεο που θυμίζουν εικόνες καλοκαιρινών διακοπών. Κάποιοι είναι όρθιοι και χορεύουν σε ρυθμούς ABBA, άλλοι σιγοτραγουδούν αγαπημένες ξένες επιτυχίες -παλιές και καινούριες-, μερικοί ηρεμούν χαζεύοντας τη θέα, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που κάθονται στα τεράστια μαξιλάρια και απολαμβάνουν το πάρτι σαν να παρακολουθούν ταινία. 

Η ώρα περνάει, πλέον έχει νυχτώσει, οι ακτίνες του ήλιου μας αποχαιρέτησαν και τη σκυτάλη παίρνουν οι προβολείς με το μωβ, πράσινο και πορτοκαλί φως. Τα χρώματα μπερδεύονται, αισθάνεται κανείς πως βρίσκεται στο πιο κουλ αθηναϊκό κλαμπ και ο κόσμος χορεύει, πίνει και γελάει, κάνοντας ένα διάλειμμα από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Το κτήριο του ΕΜΣΤ από τις 7:00 το απόγευμα, μέχρι τις 11:30 το βράδυ έγινε σημείο συνάντησης όλων όσων αγαπούν τις εκθέσεις, τα πάρτι και την καλή μουσική. Είδαμε παρέες να τραγουδάνε μαζί, ζευγάρια αγκαλιά να κοιτάνε το όμορφο χάος της Αθήνας, άγνωστοι να γίνονται τελικά γνωστοί και μάλλον εκείνο το απόγευμα «βρήκαμε τον εαυτό μας, σε αυτή την ανισόπεδη ντίσκο».

Το This is Athens - City Festival φέτος έγινε μόλις τριών χρονών, μας σύστησε νέους καλλιτέχνες, εγκαινίασε επισήμως την έναρξη των πάρτι στις ταράτσες και μας έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ξανά την Αθήνα. Τελικά, δεν είναι τόσο δύσκολο το καλοκαίρι στην πόλη. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου