Διαγωνισμοι Voice 102.5

Διαγωνισμός: Κερδίστε τo βιβλίο του Ντέιβ Γκρολ, «Συλλέκτης Στιγμών»

Ένα βιβλίο για τη ροκ διαδρομή από τους Nirvana στους Foo Fighters και ακόμα πιο μακριά

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Διαγωνισμός Voice 102,5: Κερδίστε τo βιβλίο του Ντέιβ Γκρολ, «Συλλέκτης Στιγμών», από τις εκδόσεις Οξύ

Το 1995, κυκλοφόρησε το άλμπουμ Foo Fighters. Το 2014, κέρδισε τη δίκη του θέση στο Rock and Roll Hall of Fame ως μέρος των Nirvana. Το 2016, το περιοδικό Rolling Stone τον κατέταξε στη λίστα με τους καλύτερους ντράμερ όλων των εποχών. Φέτος, στις 11 Σεπτεμβρίου αποκάλυψε ότι έγινε ξανά πατέρας. Ο Ντέιβ Γκρολ εξομολογείται τις στιγμές που σημάδεψαν την κεριέρα του, γεμίζοντας 367 σελίδες με αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια, τη γνωριμία του με τον Κέρτ Κομπέιν, τη δημιουργία των Foo Fighters, το τζαμάρισμα με τον Iggy Pop και τα συναπαντήματα με το πάνθεον της ροκ σκηνής.

Διασχίζοντας τα προάστια της Βιρτζίνια, ο Ντέιβ Γκρολ παρέα με τους παιδικούς του φίλους, τον πρώτο του έρωτα και τους συνοδοιπόρους του από τις τοπικές μπάντες, σκαρφαλώνει τελικά στην κορυφή της grunge σκηνής. Στις ιστορίες του παρελαύνουν μύθoι της ροκ, μουσικά στέκια της Αμερικής και η οικογένειά του. Μια εποχή ορόσημο για την παγκόσμια μουσική ζωντανεύει μέσα από το βιβλίο «Συλλέκτης Στιγμών», από τις εκδόσεις Οξύ. Ενα βιβλίο νούμερο στην κορυφή των best seller των New York Times, ένα από τα καλύτερα μουσικά αναγνώσματα σύμφωνα το περιοδικό Variety και την εφημερίδα ΝΜΕ.

«Ήμουν καταδικασμένος να παίζω μια ζωή ορθοδοντικά κρουστά. Έχω γνωρίσει μόνο άλλο ένα άτομο που είχε την ίδια ιδιόμορφη συνήθεια: τον Κερτ Κομπέιν. Είναι ιδιαίτερα εμφανές στην εμφάνισή μας στο MTV Unplugged, που μαγνητοσκοπήθηκε στη Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο του 1993. Ο Κερτ φαίνεται να σφίγγει το σαγόνι του και να το πηγαίνει πέρα δώθε σε κάποιες στιγμές, επειδή λειτουργούσε σαν ένα είδος μετρονόμου όταν έπαιζε κιθάρα. Μου φαινόταν απόλυτα λογικό, γιατί κάθε μουσικός έχει τη δική του ξεχωριστή αίσθηση στο παίξιμό του» – Διαβάστε σε προδημοσίευση μερικά αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία του «Συλλέκτης στιγμών».

Κερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής στο site του σταθμού Voice 102,5.gr. Ο διαγωνισμός λήγει την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.