Διαγωνισμοι Voice 102.5

Διαγωνισμός: Κερδίστε το βιβλίο Νικ Κέιβ, «Πίστη, ελπίδα και πόνος»

Ένα βιβλίο για την εσωτερική ζωή και τις σκέψεις του τραγουδοποιού, μια βιογραφία που προέκυψε μέσω εκτεταμένης συνομιλίας με τον δημοσιογράφο Seán O’Hagan

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κέρδιστε ένα αντίτυπο του βιβλίου «Πίστη, ελπίδα και πόνος» του Nick Cave

Διαγωνισμός: Κέρδιστε ένα αντίτυπο του βιβλίου του Νικ Κέιβ με τίτλο «Πίστη, ελπίδα και πόνος», από τον Voice 102,5 και τις εκδόσεις Κλειδάριθμος 

Ο Νικ Κέιβ μεγάλωσε στην επαρχία της Βικτώριας, σπούδασε τέχνες στη Μελβούρνη και ξεκίνησε ως frontman του κορυφαίου post-punk συγκροτήματος «the Birthday Party», εκείνο που πίσω στα 80s με την σκοτεινή μουσική του ενέπνευσε το gothic rock. Το 1983 σχημάτισε τους «Nick Cave and the Bad Seeds», μία από τις μπάντες που συζητήθηκε έντονα τόσο για τους ήχους, όσο και για τη θεματολογία της, γνωρίζοντας σταδιακά μεγάλη απήχηση. Βρίσκεται ξανά σε ρόλο frontman και ξεχωρίζει για τη βαρύτονη φωνή του, το έντονο συναίσθημα και τις λυρικές εμμονές του γύρω από τον θάνατο, τη θρησκεία, την αγάπη και τη βία.

Η αγάπη του Νικ Κέιβ για τη γραφή δεν περιορίστηκε πότε μόνο στους στίχους, μια και ο μελαγχολικός πρίγκιπας της ροκ σκηνής, είχε κυκλοφορήσει ήδη το πρώτο του βιβλίο «King Ink» το 1988, ενώ ακολούθησαν μυθιστορήματα όπως το «And the Ass Saw the Angel» και το «Death of Bunny Munro».

Nick Cave
Nick Cave © Christie Goodwin

Το 2022, ο Νικ Κέιβ επιστρέφει συγγραφικά με το «Πίστη, ελπίδα και πόνος», τη βιογραφία του που προέκυψε από μια εκτεταμένη συνομιλία με τον δημοσιογράφο Seán O’Hagan, με τον οποίο γνωρίζονται εδώ και 30 χρόνια. Η περίοδος του εγκλεισμού λόγω Covid υπήρξε για τον τραγουδοποιό και ερμηνευτή ένα διάστημα περισυλλογής και προβληματισμού, από το οποίο προέκυψε αυτό το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Ένα βιβλίο το οποίο βασίζεται σε ηχογραφήσεις που διήρκεσαν πάνω από σαράντα ώρες, εξετάζοντας ζητήματα πίστης, τέχνης, μουσικής, ελευθερίας, θλίψης και αγάπης. 

Seán O’Hagan
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Seán O’Hagan, πρόκειται για ένα βιβλίο με προσωπικές και αποκαλυπτικές συνομιλίες στις οποίες ο Nick Cave μιλά με ειλικρίνεια για τη ζωή.

320 σελίδες στις οποίες ο ταλαντούχος καλλιτέχνης μιλάει με ειλικρίνεια για την παιδική του ηλικία, τους έρωτες που θυμάται με νοσταλγία, τη σημασία της εργασιακής του ηθικής και το πώς άλλαξε η ζωή του τα τελευταία χρόνια. Πώς αντιμετώπισε ο Νικ Κέιβ τον εθισμό στην ηρωίνη, τη διάλυση της μπάντας και την απώλεια του γιου του, το 2015;

«Ένα υπέροχο βιβλίο, ένας θρήνος, ένας εορτασμός, μια κραυγή, μια κοσμική προσευχή, ένα κάλεσμα στα όπλα, ένας στοχασμός πάνω στην ανθρώπινη συνθήκη και συνάμα μια εξαίσια έκφρασή της. Σε αφήνει άφωνο» έγραψε η εφημερίδα Observer.

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό και να κερδίσετε ένα αντίτυπο του βιβλίου «Πίστη, ελπίδα και πόνος» του Νικ Κέιβ από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, δήλωστε συμμετοχή στη σχετική δημοσιεύση του Voice 102,5.

*Ο διαγωνισμός λήγει την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ