ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

36419-78977.jpg
Υπολογιστή - ταμπλέτα σχεδιασμένο ειδικά για μαθητές λανσάρει στο εμπόριο ο Μέρντοχ

Η εταιρία Amplify του μεγιστάνα των μέσω ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ, κυκλοφορεί στην αγορά των ΗΠΑ, έναν νέο υπολογιστή- ταμπλέτα σχεδιασμένο ειδικά για μαθητές, σύμφωνα με το BBC. Το tablet κοστίζει 198 ευρώ. Περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές, όπως επίσης και εργαλεία για δασκάλους. Μέσω των συγκεκριμένων εργαλείων, οι δάσκαλοι μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδο των μαθητών τους.

36423-78985.jpg
Ο Άρειος Πάγος δικαίωσε 50χρονη εργάτρια που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει λόγω πιέσεων του εργοδότη

Αποτελεί εργατικό ατύχημα η απόπειρα αυτοκτονίας, εφόσον είναι αποτέλεσμα συνεχούς σφοδρής πιέσεως του εργοδότη για πρόσθετη εργασία, έκρινε ο Άρειος Πάγος και επιδίκασε σε εργαζομένη το ποσό των 60.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη. Παράλληλα, κρίθηκε από την Δικαιοσύνη ότι η καταγγελία της σύμβασης που ακολούθησε έγινε από λόγους εμπάθειας και εκδίκησης, με αποτέλεσμα να είναι παράνομη και καταχρηστική.

36418-78976.jpg
Έναν τόνο τσίπουρο έκλεψαν στη Λάρισα και καμπάνα εκκλησίας στα Χανιά

Πρωτότυπη κλοπή ως προς το περιεχόμενο της σημειώθηκε στον Τύρναβο Λάρισας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας το χρονικό διάστημα από 8 έως 10 Μαρτίου, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν αποθήκη 52χρονου που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή του Τυρνάβου και αφαίρεσαν με μετάγγιση από δεξαμενή έναν τόνο τσίπουρο και 360 λίτρα πετρέλαιο.

36415-78973.jpg
Προσόντα – μαϊμού: δήλωσε διευθυντής από το 2005 σε σχολείο που ιδρύθηκε το 2006

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών Αρχών βρίσκονται οι φάκελοι των δημοσίων υπαλλήλων σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν οι επιτήδειοι που έχουν δηλώσει προσόντα - μαϊμού. Οσοι βρεθούν να έχουν διοριστεί με πλαστά πιστοποιητικά θα διωχθούν και αυτοί πειθαρχικά και θα δουν την έξοδο από το Δημόσιο. Το πλέον σύνηθες είναι η παραποίηση τίτλων σπουδών, με υπαλλήλους να έχουν δηλώσει βαθμολογίες κατά πολύ υψηλότερες από αυτές που πραγματικά είχαν με στόχο να κερδίσουν μόρια. Δεν είναι, όμως, το μοναδικό τέχνασμα.

36414-78972.jpg
Αχ, κουνελάκι: κυκλοφόρησε το εβραϊκό «Playboy»

Για πρώτη φορά στην εβραϊκή γλώσσα κυκλοφόρησε το περιοδικό «Playboy», δίνοντας την ευκαιρία στους Ισραηλινούς «να απολαύσουν τα άρθρα του για την πολιτική και την κοινωνία πέρα από τις αισθησιακές πόζες των μοντέλων».

36408-78967.jpg
Ως τις 30 Απριλίου οι αιτήσεις για το Θερινό Σχολείο του Αστεροσκοπείου Αθηνών

Το 18ο Θερινό σχολείο του Αστεροσκοπείου Αθηνών με θέμα «Το Σύμπαν και οι τελευταίες ανακαλύψεις» θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν όσοι μαθητές το επιθυμούν από τα Γενικά Λύκεια της Αττικής. Το φετινό πρόγραμμα (2-4 Σεπτεμβρίου 2013) είναι ανανεωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών στην αστροφυσική, στη διαστημική και στο περιβάλλον αλλά και στη γενικότερη σύνδεση των μαθητών με την τεχνολογία και τον πολιτισμό.