Αρχειο

Ένας μαυροπίνακας από τους Atenistas

Δείτε το φωτογραφικό χρονικό της παρέμβασης «Blackboard Athens» των atenistas στην Απ. Παύλου και τι έγραψαν τουρίστες και περαστικοί

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
99496-198896.jpg

Ένας μαυροπίνακας για την Αθήνα: Give Athens a good word! Με αυτό σαν σύνθημα οι atenistas, η ανοιχτή κοινότητα πολιτών που αγαπούν την Αθήνα και που θεωρούν ότι όχι μόνο δεν είναι μια «τελειωμένη ιστορία» αλλά αντίθετα μπορεί να γίνει ένα ατελείωτο πεδίο δράσεων για τη συνεχή βελτίωση της, «ξανακτύπησε» με μια αλλιώτικη δράση. Έβαψαν ένα μαυροπίνακα στον τοίχο του «σινέ Θησείον» της Αποστόλου Παύλου και έθεσαν το ερώτημα: «Τι αγαπάς στην Αθήνα;».

image

image

Το προηγούμενο Σάββατο το πρωί, 10 άτομα δούλεψαν για να φτιάξουν τον μαυροπίνακα ώστε να συλλέξουν τις σκέψεις για την πόλη μας. Όπως λένε οι ίδιοι «ο τοίχος που επιλέχτηκε είναι αυτός του «σινέ Θησείον», του κινηματογράφου που έχει χαρακτηριστεί από διεθνή μέσα ως ο «πιο όμορφος κινηματογράφος στον κόσμο». Ο ιδιοκτήτης συμφώνησε με την δράση και 6 ώρες μετά, με βάψιμο με ειδική μπογιά μαυροπίνακα, στένσιλ, ταινίες, λίγο λευκό και κόκκινο χρώμα, και μια θήκη με κιμωλίες, ο πίνακας ήταν έτοιμος για χρήση. Χρήση, αμεσότατη δε, αφού όλοι θέλησαν να γράψουν αυθόρμητα (πολλές φορές και πριν την ολοκλήρωση της παρέμβασης) την πεποίθησή τους».

image

image

Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε τι πιστεύουν για την Αθήνα οι κάτοικοι αλλά και οι ξένοι επισκέπτες, να πάτε μια βόλτα από τον πιο όμορφο πεζόδρομο της πόλης. ;H ακόμα καλύτερα, να προσθέσετε και το δικό σας σχόλιο.. «Η Αθήνα είναι πραγματικά ξεχωριστή και είμαστε τυχεροί που ζούμε εδώ…».

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Info: Ο πίνακας θα σβήνεται ανά εβδομάδα και θα γεμίζει με ακόμα περισσότερους λόγους αγάπης για την πόλη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ