Αρχειο

Ματιές στη Μεσόγειο

«Μεσόγειος: η θάλασσα που μας ενώνει, η θάλασσα που μας πληγώνει» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το 1ο και το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο της Αθήνας, διοργανώνουν στις 14 Ιουνίου μία μεγάλη εκδήλωση με τίτλο «Μεσόγειος: η θάλασσα που μας ενώνει, η θάλασσα που μας πληγώνει» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Στόχος είναι να αναδειχθεί η Μεσόγειος ως πεδίο συνάντησης λαών, πολιτισμών και ιδεών, αλλά και ως χώρος του απόλυτου δράματος που ζούμε τους τελευταίους μήνες με χιλιάδες ανθρώπους να την διασχίζουν απελπισμένοι αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και βρίσκοντας αντί γι’ αυτήν φρικτό θάνατο στα νερά της.

Πρόκειται για μία σύνθετη και εξωστρεφή εκδήλωση η οποία υλοποιείται με τη συνεργασία δύο σημαντικών φορέων του Δήμου (της Τεχνόπολης και του ΟΠΑΝΔΑ) και των δύο σχολείων του Δήμου της Αθήνας τα οποία βρέθηκαν προσφάτως στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Πρόκειται για τα 2 πρώην πρότυπα πειραματικά σχολεία, τα οποία δίνουν έτσι τη δική τους απάντηση για το σημαίνει αριστεία. Συμμετέχουν ακόμα 5 σχολεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό (το 3ο Γυμνάσιο Ζωγράφου, το 3ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, το Λύκειο Αγίου Νικολάου Λεμεσού Κύπρου και η Ευαγγελική Σχολή Ν. Σμύρνης).

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

image

Έκθεση με δημιουργίες των παιδιών των σχολείων που συμμετέχουν, με θέματα που περιλαμβάνουν τις διαδρομές του Οδυσσέα και του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, την ανάπτυξη των επιστημών και των μαθηματικών, τη ζωγραφική, τη λογοτεχνία, τη θρησκεία, τις εθνικές εκδοχές της Μεσογειακής κουζίνας, τα ταξίδι των μετοίκων αλλά και τις τραγικές διαδρομές των μεταναστών και πολλά άλλα. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Παρουσιάσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 7:00 στο κτίριο Αεριοφυλάκιο 1- Αμφιθέατρο, με θεματικούς άξονες το περιβάλλον και τη διαχείρισή του, τη λογοτεχνία και μάλιστα το ιδιαίτερο είδος του αστυνομικού μυθιστορήματος από συγγραφείς της Μεσογείου, τις μετακινήσεις πληθυσμών με την ταυτόχρονη πολιτισμική διάχυση επί πολλούς αιώνες και το δράμα των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που ταξιδεύουν με τραγικό τρόπο στα νερά της σήμερα.

Συναυλία στις 21:00 με την Τυνήσια καλλιτέχνιδα Λάμια Μπετίουι η οποία ζει και δημιουργεί στην Ελλάδα επί πολλά χρόνια, τραγουδώντας πάντοτε για την «κοινή μας θάλασσα». Παράλληλα θα υπάρχουν πάγκοι με φαγητά από διάφορες χώρες έτσι ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία όχι μόνο να απολαύσουμε τη μουσική της Μεσογείου αλλά να χαρούμε και τις γεύσεις της.


Info:

Χώροι διεξαγωγής των εκδηλώσεων: Αεριοφυλάκιο 1- Αμφιθέατρο και κτίριο «Μηχανουργείο». Οι ώρες λειτουργίας των εκθέσεων είναι 5:00μ.μ.-12:00

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548 www.technopolis-athens.com

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και υλοποιείται με την συνδιοργάνωση της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και του ΟΠΑΝΔΑ.