Αρχειο

Four seasons; Ή στα τέσσερα;

Είναι όμως μια στάση βολική, οφείλω να ομολογήσω

Διογένης Δασκάλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Απ’ το 4 seasons στα τέσσερα ή αλλιώς πώς ενώθηκε ο Άδωνις με τον Vivaldi μέσω Άκη. Διευθύνει ο Πάνος Σκαμμένος. Αυτό εννοούσε ο καζάντιμπι; Ο από πάνω Πάνος κι από κάτω Καμμένος; Όχι. Το ‘πε ξεκάθαρα. «Στα τέσσερα». Είναι όμως μια στάση βολική, οφείλω να ομολογήσω. Κάνει καλό και στη σπονδυλική στήλη γιατί ευθυγραμμίζονται και οι σπόνδυλοι του βιβλιοπώλη. Λες να εννοούσε ότι ο Άδωνις εγυμνάζετο με κάμψεις; Άσε που όλα τα ζωντανά τετράποδα όπως και αρχικώς ο άνθρωπος μασάνε με άλλη άνεση μέσ’ την ταΐστρα τον «Σ.Α.Ν.Ο» της κυβέρνησης. Βιάζεσαι. Όχι, δεν τρολάρω και κοινώς δεν σπεκουλάρω. Μας το εξήγησε ο Βαγγέλης, το ανθρωπάκι της Michelin. «Σ.Α.Ν.Ο.» κατά ΣΥΡΙΖΑ είναι το Σχέδιο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας. Είναι το παιδί της δημιουργικής ασάφειας και το εγγόνι της συγκρατημένης αισιοδοξίας. Συμπέρασμα; Τι Λοζάνη, τι Κοζάνη; Πιάσε ένα Μαρκολίνι με άρωμα σαφράν.

Τι Four seasons, τι στα τέσσερα; Δεν υπάρχει λάθος σύγκριση, τον χάσαμε πατριώτ’ τον κέρσορα, ούτε λάθος μέτρημα. Υπάρχει λάθος ματιά. Έτσι δεν είναι, κύριε Οικονομικο-Υπουργέ μου; Ή μήπως λάθος μετρούσαμε κι εμείς, λάθος και ο Στρατούλης; Δεν ήταν δυό, δεν ήταν τρεις, δεν ήτανε χίλιοι δεκατρείς. Τριακόσιοι ήταν οι γαϊδάροι που μάλωναν νυχθημερόν σε ξένων αχυρώνα! Γιατί υπάρχουν και υπερήφανοι, αξιοπρεπείς και ανεξάρτητοι άνθρωποι σ’ αυτήν τη χώρα που δεν συμφωνούνε μ’ αυτή την στάση! Άκου «στα τέσσερα»! Χάθηκαν οι πίπες και το 69; Το κοπρολαγνικόν και η ισπανική; Η στάση Χαϊκού που το ραβδί χωρίζει τα δύο μεγάλα όρη; Γι’ αυτό συντάσσομαι και γω με τους «υδατάνθρακες» και ευθύς τους δικαιώνω.

Ποτέ πια στα τέσσερα. Ζήτω ο αυνανισμός! Και μια που το ‘φερε η κουβέντα, αλήθεια σταμάτησε το aids; Έχουμε επάρκεια σε νερό; Πού να βρίσκεται η στάθμη στην «Υλική»; Τα δάση μας εντάξει; Λύθηκε το Κυπριακό ή όλα αυτά πια φαίνονται προβλήματα πολυτελείας; Λέτε τελικά το σχέδιο της Ζωής να είναι ο θάνατος ή μήπως είχε δίκιο ο Μιχάλης Σιγανίδης; «Ο βιαστής ήταν γυναίκα»; Ζήτω οι καθαρίστριες των βιασθέντων γυναικών!

Υ.Γ.1: Και επειδή κολλάει δεν κολλάει, ο ΠΑΟΚ «κελαηδάει», θυμήθηκα κι αυτό που έλεγε η θειά μ’ η Μούδα: «ελλείψει ανωτέρου θα πάρω Στρατηγό. Σιγά μη μείνω μία ΖΩΗ - Ταγματάρχης»!

Υ.Γ.2: Φωνάζει ο Αλέξης κι η Τρόικα τον γειώνει / Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι (για να μην ξεχνιόμαστε).

Υ.Γ.3: Γίναν οι μπάτσοι σεκιουριτάδες για να μπορούν να κατουρούν! (Que sera sera στα τέσσερα)!