Αρχειο

Άφησε το αποτύπωμά σου στον κόσμο

Δημιουργικές ιδέες στο πρώτο TEDxSparta

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
98850-197739.jpg

Το πρώτο συνέδριο TEDx έγινε το 1984 στις ΗΠΑ. Από τότε εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο έχοντας ένα βασικό σκοπό: τις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν.

Το «TED» δηλώνει την Τεχνολογία, την Ψυχαγωγία και το Σχεδιασμό (Technology, Entertainment, Design), ενώ το «x» την αυτο-οργάνωση τοπικών και ανεξάρτητων εκδηλώσεων με εξαίρετους ομιλητές και σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία. Κάθε συνέδριο TEDx είναι σχεδιασμένο να εμπνέει, να υποστηρίζει και να παρακινεί κάθε πρωτοποριακή ιδέα που μπορεί να έχει κάποιος. Με άλλα λόγια πρόκειται για μία δημιουργική εκδήλωση που απευθύνεται σε δημιουργικούς ανθρώπους.

Το TEDxSparta, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Ιουνίου, είναι το πρώτο που γίνεται στη Σπάρτη και το πρώτο στην Ελλάδα που θα φιλοξενηθεί σε πολιτιστικό χώρο του Δικτύου ΠΙΟΠ (Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς), στο Μουσείο Ελιάς &Ελληνικού Λαδιού. Οργανώνεται από μία ομάδα νέων ανθρώπων και έχει για θεματική του το «imprint», το αποτύπωμα που αφήνει ο καθένας από εμάς, σε κάτι που υπάρχει πριν από εμάς.

n

Στο TEDxSparta 8 άνθρωποι από ξεχωριστούς χώρους, με διαφορετικά βιώματα θα μοιραστούν τις εμπειρίες που τους οδήγησαν στην πραγματοποίηση των ονείρων τους. Ο Παναγιώτης Σκουλής (Φειδιππίδειο & Σπάρταθλον), ο Jimmy Αθανασόπουλος (Hellenic Entrepreneurship Awards, Libra Group), ο Βασίλης Βηλαράς (Θέατρο Κωφών Ελλάδος), ο Στάθης Στασινόπουλος (The Folding Project), o Λεωνίδας Βαρδάκας (Ιχθυολόγος του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Ερευνών), ο Γιάννης Γεροντίδης (g-fish), η Γεωργία Κακούρου-Χρόνη (Επιμελήτρια Κουμανταρείου Πινακοθήκης Σπάρτης-Παραρτήματος Εθνικής Πινακοθήκης) και ο Fahd Kassem (Tip the Chef& Chef Bank), θα μιλήσουν για το δικό τους αποτύπωμα, παρακινώντας ταυτόχρονα κι εμάς να αφήσουμε το δικό μας.

Αυτό που βρίσκουμε ακόμα πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι το TEDxSparta πιστεύοντας στην ισότητα συμπεριλαμβάνει όλες τις κοινωνικές ομάδες, με διερμηνεία κωφών, επικοινωνιακό υλικό σε σύστημα braille, ιστοσελίδα προσβάσιμη σε τυφλούς χρήστες και έκθεμα αφής σε μοντέλο 3d printer.

Όσοι δεν καταφέρετε να είστε το Σάββατο 6 Ιουνίου και ώρα 8 μ.μ στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη (είσοδος ελεύθερη), υπάρχει η δυνατότητα online web streaming από την επίσημη ιστοσελίδα του TEDxSparta, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε σε Facebook και Twitter.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ