Αρχειο

ΑΘΗΝΕΟ, ο πρώτος χώρος Δημιουργικής Ζυθοποιίας

Μια ολοκληρωμένη εμπειρία γευσιγνωσίας

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
97897-196114.jpg

Στο ίδιο ακριβώς σημείο που πριν από 50 χρόνια η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δημιούργησε το πρώτο της Ζυθοποιείο, σήμερα αρχίζει κάτι νέο που θα γίνει σημείο αναφοράς για την ιστορία και την παράδοση της μπίρας στη χώρα μας. Το ΑΘΗΝΕΟ, ο πρώτος χώρος Δημιουργικής Ζυθοποιίας στην Ελλάδα, είναι μια μονάδα παραγωγής νέων ειδών μπίρας, αλλά και ιστορίας, πολιτισμού και νέων ιδεών.

Στο νέο πολύ-λειτουργικό χώρο, μπορούμε να απολαύσουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία: θα ανακαλύψουμε έναν ιστορικό βιομηχανικό χώρο πρότυπα επανασχεδιασμένο, θα μυηθούμε στα μυστικά της ζυθοποιίας φτιάχνοντας τη δική μας μπίρα, θα πειραματιστούμε με τα συστατικά της και θα μάθουμε τα πάντα για την ιστορία της.

image

Σημείωσε ότι στο ΑΘΗΝΕΟ θα πραγματοποιούνται και εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ιστορία της μπίρας, τη διαδικασία ζυθοποίησης και τα είδη της, καθώς και γευσιγνωσίες. Στο χώρο θα λειτουργεί ένα μικρό αλλά περιεκτικό Μουσείο για τη μπίρα και την ιστορία της, όπου μπορούμε να δούμε από κοντά οπτικό υλικό για την ιστορική διαδρομή της μπίρας από την προϊστορική εποχή έως σήμερα, καθώς και παλιά αντικείμενα και εργαλεία ζυθοποίησης. Το Μουσείο του ΑΘΗΝΕΟ δημιουργήθηκε κυρίως με αντικείμενα από τις 3 μονάδες παραγωγής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας που εντοπίστηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την ιστορικό και επιμελήτρια τέχνης Ίριδα Κρητικού. Στον ίδιο χώρο προβάλλεται σύντομο βίντεο για την ιστορία της μπίρας, ενώ φιλοξενείται σε μόνιμη έκθεση συλλογή πρωτότυπων κεραμικών κύπελων μπίρας που ακολουθούν την ιστορική διαδρομή της ανά τους αιώνες. Τη συλλογή υπογράφουν οι Τίνα Καραγεώργη, Ιωσηφίνα Κοσμά, Άσπα Παπαλεξανδρή και Σταυρούλα Παπασπύρου.

image

Τέλος, στο πλαίσιο της παρουσίασης μικρών περιοδικών εκθέσεων στο ΑΘΗΝΕΟ, σχεδιάστηκε η έκθεση «Ένα ποτήρι για το ΑΘΗΝΕΟ». Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Ελένη Αγγέλου, Γιώργος Βορρές, Μάριος Βουτσινάς, Μαρία Γέρουλα, Δικαία Δεσποτάκη, Τζίνα Δημακοπούλου, Χάρης Λουρίδας, Μηνάς Μαυρικάκης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Γεωργία Μπλιάτσου, Στέλιος Παναγιωτόπουλος, Γεύσω Παπαδάκη, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Ειρήνη Τατάκη και Αθηνά Χατζή.

Λεπτομέρειες για τη λειτουργία του, τα σημεία όπου βρίσκονται οι μπίρες που παράγει, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για την τέχνη της ζυθοποίησης και τις υπόλοιπες δραστηριότητες που προγραμματίζονται στο Κέντρο Ζυθογνωσίας του ΑΘΗΝΕΟ, θα είναι συγκεντρωμένες στην ιστοσελίδα www.athineo.gr και στη σελίδα στο facebook: letsbeer.gr.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ