Αρχειο

Η Αθήνα από ψηλά

Πώς είναι να βλέπεις την Αθήνα από τους ιστορικούς λόφους της; Ο Νίκος Βατόπουλος στην νέα αθηναϊκή διάλεξη της CFCompany

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Aυλαία για τον δεύτερο κύκλο διαλέξεων της αρχιτεκτονικής εταιρείας CFCOMPANY με βασικό θεματικό άξονα την Πόλη και την Αρχιτεκτονική. Στην τελευταία για την φετινή περίοδο 2014-15 εκδήλωση, την Τετάρτη 20 Μαΐου θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος με θέμα «Η Αθήνα από ψηλά. Η κουλτούρα του skyline».

Ο Νίκος Βατόπουλος θα μιλήσει για την αισθητική και οικονομική διάσταση της σημερινής όψης της Αθήνας όταν την βλέπει κανείς από τους ιστορικούς λόφους της ή από ταράτσες και ψηλά κτίρια. Η εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική πρωτεύουσα θα μπορούσε να ανατραπεί σε διάστημα λίγων ετών αν υπήρχε παραγωγή σκέψης, σχεδιασμός και κίνητρα για τη βελτίωση της όψης, της λειτουργίας και του κλίματος της Αθήνας.

image

Δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» με εξειδίκευση σε αθηναϊκά θέματα, ο Νίκος Βατόπουλος έχει αναδειχθεί σε μια από τις πιο δημιουργικές προσωπικότητες της πρωτεύουσας: είναι, ανάμεσα σε άλλα, ο ιδρυτής της ομάδας πολιτών «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» που αριθμεί περισσότερα από 20.000 μέλη.

Πριν από την ομιλία, και με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του δεύτερου κύκλου διαλέξεων της CFCOMPANY, θα προσφερθεί κοκτέιλ στην ταράτσα του κτιρίου που στεγάζει τον χώρο εκδηλώσεων «ΕΒΔΟΜΟΣ» (Καραγιώργη Σερβίας 4, στοά Καλλιγά, πλατεία Συντάγματος).

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε μας στην σελίδα της CFCOMPANY στο facebook.

image

Ώρα προσέλευσης: 7.30 μ.μ. Η είσοδος στις ομιλίες είναι ελεύθερη για το κοινό με προκράτηση θέσης. Κρατήσεις θέσεων μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά από τις 11 Μαΐου στο τηλέφωνο 2109229467, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Κρατήσεις για τις επόμενες ομιλίες θα γίνονται κάθε φορά 10 ημέρες πριν από την κάθε εκδήλωση.