Αρχειο

Ο Independent διαβάζει Athens Voice

Και η σύζυγος Βαρουφάκη κάνει το γύρο του διαδικτύου

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Athens Voice είχε δημοσιεύσει πριν τρεις μήνες ένα θέμα (το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ) σχετικά με τον αστικό μύθο που κυκλοφορεί ότι ο τραγουδιστής των Pulp, Jarvis Cocker, έγραψε το τραγούδι «Common People» για την Δανάη Στράτου – η οποία σήμερα είναι η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. 

Σήμερα, ο Independent αναδημοσίευσε την πληροφορία σε ένα άρθρο, στο οποίο ανέφερε ως πηγή του το θέμα της Athens Voice. Σχεδόν αμέσως μετά τη δημοσίευση του Independent, το θέμα προστέθηκε στο link της wikipedia «Common People», στις εικασίες σχετικά με την πηγή έμπνευσης του τραγουδιού, όπως αυτές έχουν προκύψει από συνεντεύξεις του τραγουδιστή στο NME και το BBC Radio 5 Live αλλά και σε δημοσιεύματα άλλων ΜΜΕ όπως το BBC Three.

Κάπως έτσι το θέμα για τη σύζυγο του κ.Βαρουφάκη άρχισε να κάνει το γύρο του διαδικτύου. Δείτε ενδεικτικά σε ποιες σελίδες αναδημοσίευτηκε το άρθρο: The Guardian, El Pais, Factmag, Evening Standard, DN Globo, BBC, The Telegraph, NME, Mirror, Huffington Post 

Το θέμα έφτασε και στην τηλεόραση του BBC όπου ο υπουργός ρωτήθηκε σχετικά από τον δημοσιογράφο. Δείτε τι απάντησε εδώ