Αρχειο

Καθημερινά τους φροντίζει. Την Κυριακή θα τρέξει για αυτούς

Βοηθήστε τον με ένα κλικ!

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Άφησε πρόσφατα τη ζωή του ως στέλεχος πολυεθνικών στο Λονδίνο για χάρη της εθελοντικής προσφοράς και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Μετά την πρώτη του αποστολή στη Νιγηρία, που ήταν για εκείνον το βάπτισμα του πυρός, ο Αλέξανδρος Καταρόπουλος εργάζεται αυτή τη στιγμή στα Δωδεκάνησα, εκεί που οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρέχουν φροντίδα σε πρόσφυγες που αναζητούν ασφάλεια στην Ευρώπη. Αυτή την Κυριακή, βάζει τα αθλητικά του παπούτσια για να τρέξει στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και μας καλεί να μετατρέψουμε κάθε χιλιόμετρο του μικρού του αγώνα, σε ένα μεγάλο δώρο για εκείνους που το χρειάζονται.

«Η εμπειρία μου στα Δωδεκάνησα είναι πολύ έντονη και δυνατή. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων προέρχονται από χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. Μεταξύ αυτών είναι γυναίκες και παιδιά, ολόκληρες οικογένειες και κάποιοι ασυνόδευτοι ανήλικοι. Είναι άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, καθώς έχουν φύγει από μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Αρκετοί από τους ανθρώπους που φροντίζουμε, έχουν σημάδια του πολέμου στα σώματά τους, όπως πληγές από θραύσματα και σφαίρες. Είμαι πραγματικά περήφανος που οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα βρισκόμαστε στα Δωδεκάνησα και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Την Κυριακή 3 Μαΐου, αφήνω για λίγο το πρόγραμμα στην Κω, για να τρέξω με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στον 4ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Βοηθήστε κι εσείς να μετατρέψουμε τα 5 χιλιόμετρα της διαδρομής που θα διανύσω σε φάρμακα, εμβόλια και ιατρική βοήθεια για τους χιλιάδες ανθρώπους που δοκιμάζονται από πολέμους, πείνα και εξαθλίωση σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Όλα αυτά με ένα κλικ . Ευχαριστώ!»