- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πώς συνδέονται 1.400 μικροί επιστήμονες με την εκπαιδευτική ρομποτική; Με τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas, με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE.
Εκπληκτικά μοναδικές κατασκευές, ευρηματικότητα, ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και πρωτοπορία ήταν τα χαρακτηριστικά του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ένταξη της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην εκπαίδευση των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Την πρώτη επαφή τους με τη ρομποτική απέκτησαν 450 ομάδες από όλη την Ελλάδα με μαθητές ηλικίας 8-12 ετών οι οποίοι, με θέμα «Η δική μου πόλη», επιστράτευσαν τη φαντασία τους, συνεργάστηκαν και έφτιαξαν ρομποτικές κατασκευές, με στόχο να κατακτήσουν την πρωτιά.
Ένα εργοστάσιο διαχωρισμού ανακυκλώσιμων υλικών από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, ένα τελεφερίκ προς το αστεροσκοπείο της Πεντέλης από το 3ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, καθώς και μια κυλιόμενη ράμπα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σούδας, ήταν οι κατασκευές που ξεχώρισαν και νίκησαν στο διαγωνισμό. Στη βράβευση των αξιέπαινων προσπαθειών των νικητριών ομάδων προσφέρθηκαν δώρα υψηλής τεχνολογίας από τον ΟΤΕ και την COSMOTE προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι μαθητές, να συνεχίσουν να ασχολούνται με τη ρομποτική και να αναπτύξουν τη σχέση τους με την τεχνολογία.
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που φτάσαμε μέχρι εδώ! Θέλω να πω συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους μαθητές που πήραν μέρος στο διαγωνισμό. Ήταν μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία και είναι κάτι που σίγουρα δεν ζεις κάθε μέρα» ήταν τα λόγια ενός από τους μαθητές που κέρδισαν στο διαγωνισμό.
Σημαντική ήταν η ενημέρωση και η εκπαίδευση που έλαβαν καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού εκτός από τους μαθητές και περισσότεροι από 1.150 εκπαιδευτικοί και γονείς. Αξιοποιώντας ένα εκπαιδευτικό kit που δόθηκε στις ομάδες με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE, οι τελευταίοι συμμετείχαν δωρεάν σε ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για την κατασκευή και τον προγραμματισμό ρομποτικών μοντέλων.
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που φτάσαμε μέχρι εδώ! Θέλω να πω συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους μαθητές που πήραν μέρος στο διαγωνισμό. Ήταν μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία και είναι κάτι που σίγουρα δεν ζεις κάθε μέρα»
Ήταν τα λόγια ενός από τους μαθητές που κέρδισαν στο διαγωνισμό.