Αρχειο

H Pulp Fiction πλατφόρμα κατά των ναρκωτικών

Μια interactive εμπειρία για να σώσεις τη Mia από το θάνατο

Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Είναι μια από τις κλασικές στιγμές του σύγχρονου σινεμά. Οι Urge Overkill τραγουδούν το «Girl, You’ll Be A Woman Soon» του Neil Diamond, η Uma Thurman ως Mia Wallace σνιφάρει το σταφ της και κοντεύει να τεζάρει. Πλέον, είναι και μια διαδραστική πλατφόρμα που φιλοδοξεί να περάσει το δικό της μήνυμα για τα ναρκωτικά.

n

Οι εμπνευστές του portal «Don’t Kill Mia» αποφάσισαν να μιλήσουν με μια μοντέρνα γλώσσα γύρω από τους κινδύνους που κρύβουν οι νοθευμένες ναρκωτικές ουσίες. Βάζοντας τους χρήστες του διαδικτύου, στο τριπάκι να σώσουν τη Mia, όπως ο κύριος Vincent Vega στο φιλμ του Quentin Tarantino, ρολάρουν στην οθόνη μια σειρά από πληροφορίες που ίσως όσοι βρεθούν εκεί, αγνοούν.

Η ηρωίνη που πλασάρεται ως κοκαΐνη στις πιάτσες του Άμστερνταμ, ο 22χρονος βρετανός τουρίστας που έπεσε σε κώμα και δε συνήλθε ποτέ, οι δύο νέοι βρετανοί που πέθαναν τον περασμένο Νοέμβριο από το σκάρτο πράγμα, δεκαεπτά καταγεγραμμένα περιστατικά στην εντατική του νοσοκομείου.

n

Έχεις 3 δευτερόλεπτα για να σώσεις τη Mia. Θα τα καταφέρεις; Οι Theo Berdrin και Yann Moszynski, σπουδαστές επικοινωνίας στη φημισμένη Iscom του Παρισιού, πιστεύουν πως η viral διάσταση του ίντερνετ μπορεί να βοηθήσει το σκοπό τους. Κάνοντας την πρακτική τους στην εταιρία Digitas LBi στο Άμστερνταμ, συνεργάστηκαν με τον Marc Selhorst φτιάχνοντας μια ιστοσελίδα για το λάθος φτιάξιμο.

Το «Don’t Kill Mia» απευθύνεται στους ανθρώπους που έχουν σκοπό να ταξιδέψουν για «πάρτι» στο Άμστερνταμ. Το βίντεο και το παιχνίδι τρακάρει τους κατάλληλους ανθρώπους και τους βάζει κατευθείαν στην καρδιά του θέματος, υποστηρίζουν. Ένα «παιχνίδι» για τον επικίνδυνο κόσμο των ναρκωτικών. Θα καταφέρετε να μη τεζάρετε τη Mia; Δοκιμάστε την τύχη σας εδώ.