Αρχειο

AfriQuest: Διασχίζοντας την Αφρική προσφέροντας 3,000 χαμόγελα!

Ένα ντοκιμαντέρ για το ταξίδι και το φιλανθρωπικό έργο δύο Ελλήνων στη Μαύρη Ήπειρο

Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Θεοδώρα Μπίτση είναι ένα ζευγάρι από την Ελλάδα που πριν περίπου ένα χρόνο αποφάσισαν να διασχίσουν την Ανατολική Αφρική, μια απόσταση 15.000 χλμ., γυρνώντας ταυτόχρονα ένα ντοκιμαντέρ με όσα θα έβλεπαν στο ταξίδι τους, καθώς και με τους Έλληνες της Διασποράς που θα συναντούσαν.

Σήμερα, έχοντας ολοκληρώσει το οδοιπορικό τους, αποφάσισαν να παρουσιάσουν το ντοκιμαντέρ «AfriQuest: Διασχίζοντας την Αφρική προσφέροντας 3.000 χαμόγελα» και να μοιραστούν μαζί μας κάποιες από τις εμπειρίες τους.

image

Ο Έλπις και η Δώρα διέσχισαν την Αφρική από το Cape Town έως και το Cairo με μέσα μαζικής μεταφοράς και ταυτόχρονα πρόσφεραν αξιοθαύμαστο ανθρωπιστικό έργο. Με χρήματα που μάζεψαν από διαδικτυακές καμπάνιες, κατάφεραν να βοηθήσουν ορφανοτροφεία και ιατρεία σε Νότιο Αφρική, Τανζανία, Αιθιοπία, να φτιάξουν σχολείο στην Κένυα, καθώς και πηγάδι στο Σουδάν, το οποίο έδωσε πρόσβαση σε καθαρό νερό σε περισσότερους από 1.200 ανθρώπους!

Κινηματογραφώντας τις εμπειρίες τους, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό: αφρικανικά ζώα και εθνικά πάρκα, τροπικά δάση και σαβάνα, κοκοφοίνικες και παρθένες παραλίες, πυραμίδες και καμήλες, Ζουλού και Μασάι. 

Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ θα γίνει την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, στις 20.00, στο Booze: UPstairs & Terminal-Stage. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει σύντομη ομιλία-συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, καθώς και πάρτι σε αφρικάνικους και όχι μόνο ρυθμούς. Και για όσους θέλουν να στηρίξουν την προσπάθεια, το dvd θα διατίθεται στη συμβολική τιμή των €5.

image

Πρόγραμμα

20.00-21.15 Παράλληλη προβολή του ντοκιμαντέρ στο Booze: UPstairs & :Terminal Stage. Η ώρα έναρξης της προβολής θα τηρηθεί αυστηρά.

21.15-21.45 Συζήτηση στο Terminal-Stage

21.45-22.15 Live Dance στο UPstairs by Mandela Gals Dance Group

22.15 Πάρτι στο UPstairs με τους djs Soulfader, Sok Garoufalis

Η είσοδος είναι ελεύθερη