Αρχειο

2014 A.V. Choice: Συναυλία

Δείτε τις 5 συναυλίες με τη σειρά που τις ψήφισε η A.V. και ψηφίστε

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
84416-170398.jpg

WINTER PLISSKËN FESTIVAL 2014 (IΕΡΑ ΟΔΟΣ)

n

Tην Πέμπτη 4 και Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου τo Plisskën Festival γιόρτασε τέσσερα χρόνια από την ίδρυση του σε δύο συναυλιακές βραδιές στην Ιερά Οδό της Αθήνας και το Principal Club της Θεσσαλονίκης με πέντε ονόματα, που έδειξαν την πολυσυλλεκτική φύση του φεστιβάλ στα τέσσερα χρόνια πορείας του. Οι Swans του Michael Gira, ένα από τα πιο ηχηρά live γκρουπ του μουσικού κόσμου, ο Ο ζωντανός θρύλος και πατέρας της dub, Lee ‘Scratch’ Perry, το πρωτοποριακό techno δίδυμο των James Ford και Jas Shaw, Simian Mobile Disco, ο Βug, το alter ego του παραγωγού Kevin Martin, γνωστού και ως μέλος των King Midas Sound με τη σύμπραξη του Flowdan και ο παραγωγός Son Lux βρέθηκαν στη σκηνή της Ιεράς Οδού και του Principal Club σε δύο δυνατές συναυλίες. [photos: Πηνελόπη Γερασίμου]


MΙΝΩΣ ΜΑΤΣΑΣ (ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ)

image

Μια από τις πιο πετυχημένες συναυλίες του φετινού μουσικού Κήπου στο Μέγαρο Μουσικής με 4000 κόσμο που παρακολούθησε τη συναυλία με τραγούδια και μουσική του Μίνω Μάτσα. Ήταν η πρώτη συναυλιακή εμφάνιση του με τη συμμετοχή τεσσάρων γνωστών ερμηνευτών. H Φωτεινή Βελεσιώτου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, και ο Γιάννης Χαρούλης με δέκα  μουσικούς και τον Μίνω στο πιάνο δημιούργησαν μαζί με το κοινό μια αξέχαστη συναυλιακή νύχτα.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Μίνω Μάτσα στην Α.V. λίγες μέρες πριν τη συναυλία.

 


SIMPLE MINDS & ΒΟY GEORGE EN LEFKO (ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ)

image

Mε 19 καλλιτέχνες σε 3 stages και 8000 κόσμο πραγματοποιήθηκε το φετινό En Lefko Festival στις 20 και 21 Ιουνίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων με headliners τους Simple Minds και τον Boy George να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Σε ένα μουσικό διήμερο υπό καλοκαιρινή βροχή την πρώτη μέρα ο Jim Kerr των Simple Minds πολύ άνετος και ευδιάθετος αποθεώθηκε από το κοινό  πλαισιωμένος από ονόματα όπως οι Hooverphonic, Baby Guru, Egg Hell, Wedding Singers, Karuan & Band ενώ στο Dance Stage οι Blue Lagoon, Mike Simonetti, πρώην Italians Bo It Better και Βοttin. Μια μέρα μετά ήταν η σειρά του Boy George, πάλαι ποτέ μέλος των Culture Club να ταξιδέψει το κοινό στα eighties μετά τον Gramatik ενώ στο Dance Stage εμφανίστηκαν οι Nteibint, Aeroplane και Αlex Gopher. Στο 525 stage έπαιξαν η Αngelika Dusk και η Μarietta Fafouti από την εγχώρια σκηνή και η Νεοϋορκέζα τραγουδίστρια Nomi Ruiz ως Jessica 6.

Δείτε εδώ το backstage report από τον Nteibint.

 


ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ (ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ)

image

Ένα από τα πρόσωπα της φετινής χρονιάς με συνεχή sold out o Γιάννης Χαρούλης έδωσε την πρώτη συναυλία του στο κατάμεστο Θέατρο Βράχων - Μελίνα Μερκούρη στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων» την Τρίτη 10 Ιουνίου. Από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες της γενιάς του με πιστό κοινό μετά το άμεσο sold out της βραδιάς εμφανίστηκε και σε δεύτερη πρόσθετη συναυλία μια μέρα αργότερα.

Δείτε εδώ το φωτογραφικό ρεπορτάζ του X. Διαμάντη από τη μέρα της συναυλίας.

 


LADY GAGA (ΟΑΚΑ)

image

H πιο συζητημένη συναυλία της χρονιάς με την παγκόσμια περιοδεία Lady Gaga’s artRAVE: the ARTPOP Ball να σταματά στο ΟΑΚΑ στις 19 Σεπτεμβρίου. Tο σόου της Lady Gaga με support από τον Alex Kavvadias  κράτησε δύο ώρες και κάποια στιγμή η διάσημη ποπ σταρ βγήκε στη σκηνή τυλιγμένη με την ελληνική σημαία, ενώ φώναξε στο μικρόφωνο «αφού επιβίωσαν η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας, το ίδιο μπορείτε να κάνετε και εσείς». Η Lady Gaga ερμήνευσε όλες τις γνωστές της επιτυχίες και έκλεισε τη βραδιά λέγοντας στα ελληνικά «Σας αγαπώ… Μωράκι… Φιλάκια».

Διαβάστε εδώ το κείμενο του Θανάση Χειμωνά για την επόμενη μέρα της συναυλίας.

Φτιάξε τη δική σου κατάταξη, ψήφισε εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ