Αρχειο

Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος

Ένα δραστήριο μουσικό workshop αναζητά νέους φίλους

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8378-29677.jpg

Το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος ιδρύθηκε το 1982 στο Χουδέτσι στο Ηράκλειο Κρήτης από τον Ross Daly με σκοπό την παρακίνηση των νέων (και όχι μόνο) προς μια δημιουργική προσέγγιση των παραδοσιακών μουσικών ιδιωμάτων από διάφορα μέρη του κόσμου. Από το 2003, οπότε και άρχισε την επίσημη εκπαιδευτική δραστηριότητά του, έχει διοργανώσει, σε χειμερινούς και θερινούς κύκλους και σε συνεργασία με τον Δήμο Ν. Καζαντζάκη, πάνω από 160 σεμινάρια και πολυάριθμες συναυλίες με διακεκριμένους μουσικούς εκπροσώπους πολλών και διαφορετικών μουσικών παραδόσεων. Ο Ross Daly μίλησε στην ATHENS VOICE για τις δραστηριότητες του ιδρύματος και την οργάνωση  "Φίλοι του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος".

1. Τι είναι η οργάνωση "Φίλοι του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος";

Η οργάνωση "Φίλοι του Μουσικού Εργαστηρίου" Λαβύρινθος ιδρύθηκε με σκοπό τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας για το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος (Μ.Ε.Λ.). Η ανάγκη για αυτό προέρχεται από το γεγονός ότι ο Μ.Ε.Λ. δεν είναι επιχείριση. Μια επιχείριση είναι κάτι που βγάζει λεφτά ή τουλάχιστον ισοσκελίζει τα έξοδά του. Ο Μ.Ε.Λ. σκόπιμα χάνει χρήματα, επειδή μόνος σκοπός του είναι να εκπαιδεύει και να προσφέρει υπηρεσίες στους μαθητές του. Σταδιακά, η κρατική οικονομική βοήθεια γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αποκτηθεί και έτσι είναι απαραίτητο να κάνουμε κάτι σαν τους "Φίλους του Μ.Ε.Λ." για να κερδίσουμε ιδιωτική υποστήριξη, είτε από μεγάλες χορηγίες, είτε από ένα μεγάλο αριθμό ιδιωτών και μικρών χορηγιών. 

2. Πότε δημιουργήθηκε;

Η διαδικασία ξεκίνησε το τέλος του 2009 και άρχισε να αποδίδει το 2010.  

3. Με ποιους τρόπους υποστηρίζει η Οργάνωση το Μουσικό Εργαστήριο; 

Η Οργάνωση Φίλων προσελκύει ιδιωτική χρηματοδότηση σε διάφορες μορφές και βοηθάει το μουσικό εργαστήριο να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες. Για παράδειγμα, η συμβολή σας μπορεί να καλύπτει το μισθό κάποιου που δουλεύει αυτήν την περίοδο στο γραφείο. Η Οργάνωση Φίλων ενδιαφέρεται ακόμη για την προσέλκυση χορηγών που θα επιθυμούσαν να προσφέρουν υποτροφίες σε μαθητές στο όνομά τους. Για παράδειγμα, αναπτύσσουν μια ετήσια υποτροφία για συγκεκριμένους μαθητές που θέλουν να έρθουν, αλλά ίσως αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. 

4. Ποιο είναι το ώφελος για αυτούς που θα γίνουν μέλη της Οργάνωσης;

Θα έχουν την απερίγραπτη ικανοποίηση να νιώθουν ότι και αυτοί συνέβαλαν. Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι να έρθουν σε όλες μας τις διοργανώσεις, να συμμετέχουν σε σεμινάρια και άλλες δραστηριότητες, είτε δωρεάν, είτε με μια μειωμένη τιμή. Ακόμη, μπορεί να αποτελέσει μέσο διαφήμισης για κάποιους. Για παράδειγμα, αν κάποιος δημιουργήσει μια υποτροφία στο όνομά του, αυτό ενισχύει το δημόσιο προφίλ του. Όλη η οικονομική βοήθεια πηγαίνει στην ενίσχυση των σεμιναρίων, παρέχοντας χρηματοδότηση για στέγαση, τους μισθούς των καθηγητών, τα έξοδα ταξιδιών, και άλλα.

5. Μπορείτε να μας πείτε για κάποιες από τις επερχόμενες δραστηριότητες/ projects σας;

Το σταθερά τρέχον project μας είναι τα μουσικά σεμινάρια, τα οποία διδάσκονται από καθηγητές μουσικούς, προερχόμενους από μια ποικιλία διαφορετικών παραδόσεων από όλο τον κόσμο. Μελλοντικά, ενδιαφερόμαστε επίσης για την έκδοση τόσο μουσικών κειμένων, όσο και μουσικών έργων σε ψηφιακή μορφή (μέσω μιας υπηρεσίας download). Θέλουμε επίσης να δημιουργήσουμε κάποια στιγμή ένα studio ηχογράφησης.

6. Ποιο θα ήταν το ιδανικό αποτέλεσμα της δουλειάς της Οργάνωσης των Φίλων για το Μουσικό Εργαστηρίο Λαβύρινθος;

Το ιδανικό αποτέλεσμα θα φανεί όταν το Μ.Ε.Λ. θα μπορεί να προσελκύσει αρκετή χρηματοδότηση ώστε να γίνει οικονομικά ανεξάρτητο και να μην χρειάζεται πια να εξαρτάται από δημόσια χρηματοδότηση από τους δήμους και άλλα κρατικά ιδρύματα. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπες στο www.labyrinthmusic.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ