Αρχειο

Honey, Ι'm Home

Η Σοφία Παπαϊωάννου γράφει στην A.V. για την ελληνική έκδοση της Huffington Post

A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

*Της Σοφίας Παπαϊωάννου

Το ταξίδι της πιο γνωστής ενημερωτικής ιστοσελίδας της Αμερικής, της Huffington Post,ξεκίνησε πριν λίγες μέρες στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον δημοσιογραφικό οργανισμό 24MEDIA και δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει σε πιο κατάλληλη στιγμή. Συνηθίζουμε να λέμε, ότι η οικονομική κρίση που περνάμε μπορεί να είναι και η αφορμή να αλλάξουν πολλά στην ελληνική κοινωνία .

Όλοι όσοι δουλεύουμε στην Huffington Post της Ελλάδας αυτό πιστεύουμε και προς αυτή την κατεύθυνση θα θέλαμε να οδηγηθούμε.

Επιδιώκουμε να μεταφέρουμε τις τρέχουσες ειδήσεις, να αναλύουμε τα γεγονότα και να αναδεικνύουμε ειδήσεις πάντα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Πάντα με γνώμονα ότι ένα post μπορεί να μεταφέρει κάτι παραπάνω από μια είδηση και ότι μπορεί να βοηθήσει προς μία νέα σκέψη, προς μία δημιουργία ή ακόμα προς ένα όραμα για το μέλλον του τόπου μας. Οι ειδήσεις στην ελληνική Huffington Post δεν περιορίζονται στην πολιτική και οικονομική επικαιρότητα. Αντίθετα δίνουμε μεγαλύτερο βάρος σε κοινωνικά θέματα, θέματα ζωής, θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολιτισμού, θέματα 3rd metric όπως τα ονομάζει η ίδια η Χάφινγκτον στο πρόσφατο βιβλίο της. Αναζητούμε πρόσωπα και ιδέες που μπορεί να αποτελέσουν πρότυπα και αφορμή για έμπνευση. Προσπαθούμε να δούμε όλα τα θέματα από μία πιο φρέσκια οπτική γωνία, με μέτρο αλλά και χιούμορ. Επειδή όμως όλα ξεκινούν με διάλογο, η Ελληνική Huffington Post δίνει την δυνατότητα σε δεκάδες bloggers κάθε μέρα, γνωστούς και αγνώστους να αναπτύξουν τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους σε έναν ανοικτό διάλογο με την κοινωνία. Καλούμε όποιον θέλει να γίνει blogger στην πλατφόρμα μας.

Αυτό όμως που κάνει την Huffington Post μοναδική είναι η συνεργασία που η ιστοσελίδα προσφέρει με τις υπόλοιπες 11 Huffington Post ανά τον κόσμο, σε Αμερική, Ασία και Νότια Αμερική. Η είδηση, η εικόνα και η πραγματικότητα της Ελλάδας μπορούν μέσα από την ελληνική ιστοσελίδα να μεταφερθούν αυτόματα σε όλον τον κόσμο. Χτίζουμε κάτι καινούργιο μέσα στο ίντερνετ έχοντας μάλιστα την πρωτιά ο συνεργάτης της Huffington στην Ελλάδα, η 24 MEDIA, να είναι ο μοναδικός ιντερνετικός οργανισμός σε αντίθεση με τις άλλες χώρες που επιλέχτηκαν πιο παραδοσιακά ΜΜΕ.

Η δημιουργία της Huffington Post στην Ελλάδα έχει όμως και μία πιο συναισθηματική πλευρά. Η ιδρύτρια της σελίδας, η Ελληνίδα Αριάννα Χάφινγκτον, πάντα θεωρούσε ότι η απόλυτη επιστροφή στην πατρίδα της θα γινόταν μέσα από την ιστοσελίδα που δημιούργησε. Για όλους μας ήταν ιδιαίτερη η συγκίνηση να ξεκινήσουμε την πρώτη μέρα, την βασική μας σελίδα με τον τίτλο, «Honey, I m Home”. Γυρνάμε σπίτι μας λοιπόν με την πρόκληση να φτιάξουμε κάτι νέο. Σας καλούμε να συμμετέχετε στην προσπάθειά μας.