Αρχειο

Εβδομάδα Τέχνης στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Θεματικές εκδηλώσεις με τίτλο «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής»

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η νέα εβδομάδα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι αφιερωμένη στην τέχνη και τις διάφορες μορφές και εκφάνσεις της, μέσα από εκδηλώσεις, εργαστήρια και διαλέξεις που περιλαμβάνουν, θέατρο, χορό, μουσική, αλλά και σύγχρονες μορφές τέχνης με τη χρήση της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, η εβδομάδα που ξεκινάει περιλαμβάνει ένα θεατρικό εργαστήριο, μία μουσική διάλεξη, ένα σεμινάριο σύγχρονης τέχνης με τη χρήση τεχνολογίας, ένα εργαστήριο χορού, αλλά και μία μουσική εκδήλωση.

Μέσα από τις θεματικές του εκδηλώσεις με τίτλο «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής», το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ προσκαλεί κάθε εβδομάδα το κοινό να συμμετάσχει σε δρώμενα γεμάτα μουσική, κίνηση, χρώμα, δημιουργικότητα, εκθέσεις, διαλέξεις και τεχνολογία, προσφέροντας του μια δυνατή «γεύση» από τη μελλοντική λειτουργία του έργου.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για την εβδομάδα 2 με 7 Δεκεμβρίου περιλαμβάνουν:

* Θεατρικό εργαστήριο για ηθοποιούς, θεατρολόγους, ψυχολόγους και ψυχαναλυτές και ανθρώπους σε απεξάρτηση

Θέατρο της επινόησης: Το πέρασμα – 2.12.2014, Ώρα: 16:30

Οι συμμετέχοντες διαμορφώνουν την ιστορία και επινοούν τις εικόνες του έργου κατά τη διάρκεια της πρόβας, μέσα από τις ιδέες και τους αυτοσχεδιασμούς τους. Το σεμινάριο αντλεί τη θεματολογία του από την έννοια του περάσματος και απευθύνεται σε ηθοποιούς, θεατρολόγους, ψυχολόγους και ψυχαναλυτές και σε ανθρώπους σε απεξάρτηση.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ιόλη Ανδρεάδη, σκηνοθέτις

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

* Συναυλία – διάλεξη για την ιστορία της Όπερας

image

Οπερατικές ιστορίες – 3.12.14, Ώρα 18.00

Η ιστορία της όπερας σε έναν κύκλο τριών διαλέξεων, όπου οι τραγουδιστές του Στούντιο Όπερας της ΕΛΣ ερμηνεύουν ζωντανά αποσπάσματα από τα σπουδαιότερα έργα του λυρικού ρεπερτορίου.

Κείμενα: Νίκος Δοντάς

Παρουσίαση: Αλέξανδρος Ευκλείδης

Επιμέλεια: Νίκος Βασιλείου

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

*Σεμινάριο σύγχρονης τέχνης με τη χρήση τεχνολογίας για έφηβους και ενήλικες

image

Mixed Μedia Αrts από την ομάδα Medea Electronique – 5.12.14, Ώρα 17.00

Εισαγωγικό σεμινάριο για τον κύκλο εργαστηρίων που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2015, με θέμα τη διαδικασία παραγωγής ενός σύγχρονου συλλογικού έργου τέχνης, υπό την καθοδήγηση των μελών της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Medea Electronique, με τη χρήση προσβάσιμης τεχνολογίας.

Το εργαστήριο θα χωρίζεται σε τέσσερα μέρη: μουσικές-ηχητικές κατασκευές, video art, ηχογράφηση - ηχοτοπία και Arduino-physical computing.

Εισηγητές: Παναγιώτης Γουμπούρος

Μανώλης Μανουσάκης

Timothy Ward

Αλέξανδρος Δρυμωνίτης

Κλεοπάτρα Κοραή

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

* Μουσική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους

Συναυλία «Τσέπης» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – 6.12.2014 Ώρα: 12:00

Το Σάββατο, 6 Δεκεμβριου η Έλενα Κελεσιδη (υψίφωνος) και ο Βαγγελης Χατζησιμος (τενορος) ερμηνεύουν δημοφιλείς άριες και ντουέτα του Πουτσινι και γνωστα ιταλικα τραγουδια του Φραντσεσκο Παολο Τοστι. Στο πιάνο η Σοφια Ταμβακοπουλου.

* Εργαστήριο χορού για μικρούς και μεγάλους

image

Διάδρομος, περπατάω, ταχύτητα, εμπόδια, μετάβαση, τρέχω, πετάω – 7.12.2014 Ώρα: 11.30

Το κοινό συμμετέχει με κίνηση και χορό στην απόδοση της έννοιας του περάσματος. Για όλες τις ηλικίες.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.

Σχεδιασμός: Αίμωνας Γαροφάλλου

Υλοποίηση: Αίμωνας Γαροφάλλου

Δήμητρα Βασιλοπούλου

Δήμητρα Παπαδάτου

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού - Φιξ επί της οδού Καλλιρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

Στοιχεία επικοινωνίας Κέντρου Επισκεπτών για τις προεγγραφές και τυχόν άλλες διευκρινίσεις: Τηλ: 210 8778396/8, Email: visitorscenter@snfcc.org. Κέντρο Επισκεπτών - Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Εργοτάξιο ΚΠΙΣΝ, Καλλιθέα

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el.