Αρχειο

Υπολογιστής- ταμπλέτα με λιγότερα από 25 ευρώ

Αν είσαι Ινδός φοιτητής ή μαθητής, η τύχη σου άνοιξε

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8116-29160.jpg

Αν είσαι Ινδός φοιτητής ή μαθητής, η τύχη σου άνοιξε: διαθέτοντας 1.500 ρουπίες (24, 79 ευρώ δηλαδή), μπορείς να αγοράσεις το νέο υπολογιστή- ταμπλέτα και να…αξιοποιήσεις το τύπου linux λογισμικό του, να περιηγηθείς στο διαδίκτυο (ασύρματα μάλιστα!), να ακούσεις και να δεις ό,τι θες, να διαβάσεις pdf, να συνδέσεις το mp3 σου ή όποιο άλλο περιφερειακό θες. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις τη 2 GB μνήμη RAM. Μην περιμένεις πάντως να βρεις σκληρό δίσκο: προϋπόθεση για την αποθήκευση αρχείων είναι να είσαι on line και να στηριχτείς στο cloud computing.

Τον υπολογιστή παρουσίασε την προηγούμενη βδομάδα στο Νέο Δελχί ο Ινδός υπουργός «Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού», Kapil Sibal. Στόχος της ινδικής κυβέρνησης είναι να διευρυνθεί η συνδεσιμότητα και η επικοινωνία των κολεγίων και των πανεπιστημίων της χώρας, ώστε να καταγραφούν και να είναι διαθέσιμα στους φοιτητές και τους καθηγητές τα διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα. Ταυτόχρονα βέβαια, πρόκειται και για μια σημαντική κίνηση στο χώρο της ανερχόμενης on line αγοράς.

Απομένει τώρα να προωθηθεί η πατέντα σε εταιρείες μαζικής παραγωγής, ώστε ο μικρός, αλλά θαυματουργός υπολογιστής να φτάσει στους καταναλωτές- φοιτητές. Ο απώτερος στόχος είναι το κόστος του να μειωθεί στα 10, περίπου, ευρώ. Και στα δικά μας! 

Πηγή: http://edition.cnn.com/2010/WORLD/asiapcf/07/23/india.thirty.five.dollar.laptop/index.html?iref=allsearch#fbid=rgQRY4sBMVB

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ