Αρχειο

Οι 12 «άθλοι» του Πούτιν

Και οι κιτς κόλακες του προέδρου

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με αφορμή τα 62α γενέθλια του Βλαντιμίρ Πούτιν, οι άθλοι του Ηρακλή έλαβαν ρωσική διάσταση. Μια έκθεση έργων με πρωταγωνιστή τον Ρώσο πρόεδρο, όπου ο Ηρακλής γίνεται Πούτιν και τα μυθικά τέρατα μετατρέπονται σε πολιτικά και κοινωνικά όπως η τρομοκρατία ή η διαφθορά.

Τα ονόματα των καλλιτεχνών που πραγματοποίησαν το «καλόγουστο» πρότζεκτ δεν έχουν γίνει γνωστά. «Επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι», όπως ανέφερε ένα από τα μέλη της ομάδας στο BBC. Αυτό είναι το δώρο τους για τα γενέθλιά του.

image

Εδώ ο Πούτιν φαίνεται να διακόπτει τη δυτική επέμβαση στη Συρία. Μια αναφορά στο βέτο που άσκησε η Ρωσία σε ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το 2012.

imageΟ Πούτιν καταπολεμά τους τρομοκράτες.

image

Εδώ ο Ρώσος πρόεδρος κατατροπώνει τη λερναία ύδρα των δυτικών κυρώσεων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Η.Π.Α., ο Καναδάς και η Ιαπωνία επέβαλλαν κυρώσεις μετά τις κατηγορίες, ότι η Ρωσία προμηθεύει αποσχιστικούς αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία με βαρύ οπλισμό και στρατιώτες, μια κατηγορία την οποία η Ρωσία αρνείται.

image

Ο Πούτιν μάχεται τον εχθρό του τις Ηνωμένες Πολιτείες.

image

Ο αγωγός South Stream είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία διπλωματικής πίεσης της Ρωσίας. Διασχίζει τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης από τη Ρωσία, τροφοδοτεί την περιοχή με φυσικό αέριο.

image

Η σύμβαση για την παράδοση των πολεμικών πλοίων από τη Γαλλία στη Ρωσία κόστισε 1,2 δις ευρώ. Η Γαλλία ανέστειλε την παράδοση του πρώτου από τα δύο πλοία λόγω των ενεργειών της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία.

image

Η απόσχιση της Κριμαίας από τη Ρωσία και η προσάρτησή της από τη Ρωσία.

image

Εδώ ο Πούτιν μάχεται τα άλογα της διαφθοράς.

imageΚαταστρέφοντας «τα ολιγαρχικά θηρία». Όταν ο Πούτιν ήρθε στην εξουσία το 2000, ορκίστηκε να καταστρέψει την ολιγαρχική τάξη.

image

Εδώ ο Πούτιν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι το 2014.

image

Η σύμβαση Ρωσίας - Κίνας για παροχή αερίου διάρκειας 30 ετών.

imageΕδώ ο Πούτιν απεικονίζεται ως ένας ισχυρός ηγέτης.