Αρχειο

Ο φωτογράφος Μάθιου Μακόναχι

Ο κόσμος μέσα από τα μάτια του διάσημου σταρ

Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

All right, all right, all right. Αυτές τις ημέρες το ημερολόγιο του Μάθιου Μακόναχι είναι αρκετά γεμάτο. Γενέθλια στις 4 Νοεμβρίου και το σκορ να πηγαίνει στα 45, πρεμιέρα του πολυσυζητημένου «Interstellar» στις 6 Νοεμβρίου και το στοίχημα ενός ακόμη Όσκαρ να παραμένει ανοιχτό, κουλ εμφανίσεις στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά σόου, το νέο φιλμ του Γκας Βαν Σαντ «Sea Of Trees», στο οποίο πρωταγωνιστεί, να βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2015.

All right, all right, all right. Αυτή ήταν η πρώτη ατάκα που εκστόμισε στην κινηματογραφική του καριέρα παίζοντας στην εφηβική κωμωδία «Dazed and Confused». Με αυτή ξεκίνησε τον επινίκιο λόγο του στη βράβευσή του στις Χρυσές Σφαίρες για την ερμηνεία του στο «Dallas Buyers Club», με αυτή έκλεισε τον ευχαριστήριό του λόγο στα Όσκαρ. Ο Μάθιου Μακόναχι κάνει τα πάντα να μοιάζουν εύκολα. Παράτησε τη νομική για το Χόλιγουντ. Κατάφερε να αποσπάσει τα εύσημα των πιο δύσκολων κριτικών για τις ερμηνευτικές του αποδόσεις, αναγκάζοντας το «New Yorker» να εφεύρει τον όρο «Mcconaissance» για την περίπτωσή του. Εκτόξευσε τις μετοχές των τηλεοπτικών σειρών στα ύψη με τη συμμετοχή του στο «True Detective».

Τελευταία, ο τεξανός ηθοποιός που κατέκτησε το Χόλιγουντ, εκτός από συνεπής χρήστης των social media, αποδεικνύεται και εραστής της φωτογραφίας. Μέσα από τον επίσημο whosay λογαριασμό του, ο Μάθιου Μακόναχι μοιράζεται εικόνες από διάφορες γωνιές της Γης αλλά και από τα παρασκήνια των γυρισμάτων του, φτιάχνοντας ένα ενδιαφέρον ταξιδιωτικό ημερολόγιο. «Ο δρόμος είναι το μέρος που μου αρέσει να σκέφτομαι ή να μη σκέφτομαι» έχει εξομολογηθεί κατά το παρελθόν. Αυτά είναι μερικά ενδεικτικά στιγμιότυπα.