Αρχειο

Γκάρι Πέιτον: «Το Γάντι» ήταν στην Αθήνα

Ο άνθρωπος που σταμάτησε τον Τζόρνταν ξέρει και από αγκαλιές

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
78275-157857.jpg

«Ο Γκάρι Πέιτον στην Αθήνα». Ένας από τους κορυφαίους γκαρντ που πέρασαν από τον πλανήτη μπάσκετ. Τον ξέρεις ακόμα καλύτερα αν παρακολουθούσες NBA την εποχή που δεν υπήρχε άμυνα ζώνης και αυτό το υπέροχο ντουέτο Πέιτον – Κεμπ (Σιάτλ Σούπερσονικς) πετούσε στα παρκέ των ΗΠΑ και χάριζε απίστευτο θέαμα. Πολύ καλύτερα διότι η αφίσα των δύο τους πέρασε σε κάποια φάση της ζωής σου από τον τοίχο του δωματίου σου.

Και τώρα με αφορμή και αιτία το NBA3X που έφερε ο OTE TV (για πρώτη φορά) στην Ελλάδα, «Το Γάντι» ήρθε να δει παίκτες και μίλησε για πολλά. Από τον αγαπημένο του παίκτη μέχρι τον Γιάννη Αντετουκόμπο και τον άνθρωπο στον οποίο ίσως να οφείλει ότι ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να σταματήσει τον μεγάλο Μάικλ Τζόρνταν και ας μην κέρδισε το πρωτάθλημα στα αθλητικά του ντουζένια.

Ο Γκάρι Πέιτον απαντά αμέσως, αυτό ακριβώς που τον ρώτησες με την μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια. «Ο Καρ ήταν ο καλύτερος προπονητής γιατί ήταν πατρική φιγούρα για μένα» και συνεχίζει «θεωρώ τον Τζον Στοκτον δάσκαλό μου. Μου έμαθε πολλά, του οφείλω περισσότερα».

Ήταν από τους βιρτουόζους στο trash talking (τις «κακές» κουβέντες του παρκέ). «Μετέφερα φόβο στον αντίπαλο» λέει και φαίνεται ότι δεν το μετάνιωσε στιγμή που εκνεύριζε τους αντιπάλους, όπως άλλωστε έκανε και ο Τζόρνταν. Θεωρεί καλύτερο all around παίκτη τον Λεμπρον Τζέιμς αλλά ο αγαπημένος του παίκτης είναι ο Κόμπι Μπράιαντ και πιστεύει ότι ο Νοβίτσκι είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης που πέρασε από το NBA.

Και τι καλύτερο να ακούσεις για τις δυνατότητες και τα μειονεκτήματα του Γιάννη Αντετουκόμπο από το στόμα ενός ειδικού, που γνωρίζει και παρακολουθεί την περίπτωση του. «Οι δυνατότητές του είναι πολύ μεγάλες. Το ταλέντο ξεχειλίζει σε κάθε του κίνηση αλλά είναι ακόμα άγουρος και πρέπει να δουλέψει τα πάντα στο παιχνίδι του».

Φεύγοντας από την συνέντευξη τύπου, τον πλησιάζω και του λέω για την αφίσα στο δωμάτιο μου, που δεν υπάρχει πια. «Είναι υπέροχο αυτό που μου λες» και με παίρνει μια γρήγορη αγκαλιά.

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ