- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ένα κουμπί πανικού, μία εφαρμογή αναφοράς παρενόχλησης, προσθέτει το γνωστό, πλέον σε όλους μας site κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Το κουμπί πανικού, ή αλλιώς "clickCeoP button", που έχει σαν στόχο την προστασία παιδιών και ανηλίκων, θα εμφανίζεται στην αρχική σελίδα κάθε χρήστη που το προσθέτει και θα αναφέρει οποιαδήποτε παρενόχληση στην αγγλική Αρχή Προστασίας Παιδιών και Ανηλίκων (Child Exploitation and Online Protection Centre, CeoP).
Προηγήθηκαν μήνες διαπρεγματεύσεων μεταξύ CeoP και Facebook μέχρι να συμφωνηθεί οριστικά η προσθήκη της εν λόγω εφαρμογής. Το πρώτο site κοινωνικής δικτύωσης που πρόσθεσε το "panic button" ήταν το Bebo, με το Myspace να ακολουθεί. Το Facebook αρχικά αντιστεκόταν υποστηρίζοντας ότι τα δικά του μέσα αναφοράς αρκούσαν, όμως η πίεση που ακολούθησε το βιασμό και τη δολοφονία της 17χρονης Ashleigh Hall από έναν 33χρονο που παρουσιαζόταν ως 16χρονος στο Facebook, ήταν αρκετή για να αναθεωρηθούν οι αρχικές απόψεις.
"Με την προσθήκη της συγκεκριμένης εφαρμογής οι χρήστες του Facebook έχουν άμεση πρόσβαση σε όλες τις Online υπηρεσίες που βρίσκονται πίσω από το κουμπί ClickCeoP, παρέχοντας έτσι ασφάλεια σε οποιονδήποτε γονέα με παιδιά χρήστες των συγκεκριμένων ιστοσελίδων", υποστηρίζει ο διευθυντής της CeoP, Jim Camble.
Η υπεύθυνη επικοινωνίας στο Facebook για το Ηνωμένο Βασίλειο, Sophy Silver επισημαίνει πως η καινούργια εφαρμογή συμβάλλει στην περαιτέρω ολοκλήρωση των μέσων αναφοράς, μιας και η παραβίαση θα αναφέρεται και στις δύο σελίδες (Facebook αλλά και CeoP).
Επιπλέον, σχεδιάζεται μία καινούργια σελίδα συνεργασίας Facebook/CeoP , απευθυνόμενη κυρίως σε εφήβους η οποία θα συνδυάζει μεγάλη θεματική ποικιλία με ζητήματα και ερωτήματα σχετικά με την online προστασία.
(Πηγή: BBC)