Αρχειο

Δεν είναι αυτό που νομίζετε

Δέκα φυτά που μοιάζουν με κάτι άλλο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
72994-146832.jpg

 image

H Habenaria radiata, ή Ορχιδέα Ερωδιός. Κατάγεται από ορεινές δασώδεις περιοχές την Ιαπωνίας, της Ανατολικής Κίνας και της Κορέας. Στην Ελλάδα μπορείτε να τη βρείτε με κόστος περίπου 6 € το τεμάχιο.


image

Habenaria Grandifloriformis ή Ορχιδέα η Μονόφυλλη. Κατάγεται από την Ινδία και βγάζει αυτό το υπέροχο άνθος μέσα στον Ιούνιο – Ιούλιο.

image

Peristeria Elata ή Ορχιδέα Άγιον Πνεύμα. Την βρίσκει κανείς στα ορεινά, υγρά δάση της Κεντρικής Αμερικής, Εκουαδόρ και Βενεζουέλα. Από το 1980 είναι το εθνικό φυτό του Παναμά.


image

Dracula simia ή Ορχιδέα Μαϊμού ή απλώς Δράκουλας. Εξαιρετικά σπάνιο είδος. Ευδοκιμεί σε πολύ μεγάλα υψόμετρα (Εκουαδόρ, Περού) και τα άνθη της έχουν τη μυρωδιά πολύ ώριμου πορτοκαλιού.


image

Orchis Italica ή Ορχιδέα η Ιταλική ή Σατυρίσκος για το άνθος της που θυμίζει Σάτυρο… Εύρωστο και ελληνικό φυτό. Φύεται στην πεδινή Ελλάδα, στον Όλυμπο και στα νησιά μας.


image

Anguloa Uniflora ή Αγγουλόη. Τα άνθη της μοιάζουν με μωρά μέσα στα φασκιά τους ή μικρές βάρκες κι έχουν όμορφο άρωμα. Κατάγεται από τις Άνδεις του Περού και της Κολομβίας και πήρε το όνομά της από τον Don Francisco de Angulo, υπουργό ορυκτού πλούτου του Περού στα τέλη του 18ου αιώνα.


image

Psychotria Elata γνωστή και ως Καυτά Χείλη εξαιτίας του σχήματος που έχουν τα κατακόκκινα φύλλα της, που θυμίζει ανθρώπινα χείλη έτοιμα για φίλημα. Σπάνιο φυτό που το αγαπούν οι πεταλούδες και το κολιμπρί και υπάρχει στα τροπικά δάση της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, στην Κολομβία, στην Κόστα Ρίκα, στον Παναμά και στο Εκουαδόρ.


image

Antirrhinum ή Αντίρρινο το Μέγα (Antirrhinum Majus) ή απλώς Σκυλάκι, Λαγουδάκι ή Λυκόστομα όπως είναι γνωστό στην Ελλάδα. Σε μεγάλο σχήμα και με άλλα χρώματα θυμίζει σκυλάκι, αλλά αυτή η συγκεκριμένη ποικιλία είναι ακόμα πιο τρομαχτική.


image

image

Calceolaria Uniflora από τη Νότια Αμερική, με άνθη που θυμίζουν αστεία, εξωγήινα πλάσματα ή παιδικό παπούτσι (η ονομασία της προέρχεται από το λατινικό calceolus που σημαίνει μικρό παπούτσι). Αγαπάει τη σκιά και την υγρασία


image

image

Aristolochia Salvadorensis ή, για τους φίλους, Darth Vader. Η φύση μιμείται τον Πόλεμο των Άστρων ή ο George Lucas έψαξε στο φυτολόγιό του πριν σχεδιάσει τον διάσημο κακό του Star Wars.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ