Αρχειο

Αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή: «Αυτή η γη είναι δική μου» (video)

Χιλιάδες χρόνια η περιοχή ποτίζεται με αίμα και μίσος

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
72679-146253.jpg

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, από λιβανέζικο έδαφος φεύγουν ρουκέτες για το Ισραήλ, η Παλαιστίνη ζητάει προστασία από τον ΟΗΕ, ο Νετανιάχου δηλώνει ότι λυπάται για τα αθώα θύματα του αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα αλλά θεωρεί ότι φταίει η Χαμάς. Απαγωγές και φόνοι εκατέρωθεν. Η Ευρώπη παρακολουθεί ανήμπορη και διεθνείς ανθρωπιστικοί οργανισμοί εγκαταλείπουν.

Παράλληλα εκατοντάδες χιλιάδες Σύριοι έχουν χάσει τη ζωή τους στον μακροχρόνιο εμφύλιο, τζιχαντιστές από πολλές χώρες σκορπούν το θάνατο αδιακρίτως και εσχάτως ένας τρομοκράτης «χαλίφης» επιδιώκει -μέσω του θανάτου, να δημιουργήσει ένα νέο χαλιφάτο, σε εδάφη της Συρίας και του Ιράκ ενώ ονειρεύεται τον εξισλαμισμό σε τρεις ηπείρους.

Αυτή η γη είναι ποτισμένη με αίμα και ποτίζεται αδιαλείπτως εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αυτό ακριβώς δείχνει και το εξαιρετικό βίντεο «This Land Is Mine» («Αυτή η γη είναι δική μου»), της σημαντικής καλλιτέχνιδας και ακτιβίστριας Νίνα Πέιλι, που είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Το τραγούδι προέρχεται από την ταινία «Έξοδος» (1960), που σκηνοθέτησε ο Ότο Πρέμινγκερ και πρωταγωνίστησε ο Πολ Νιούμαν. Πρόκειται για ένα σιωνιστικό έπος για την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ.

(Πατήστε εδώ και δείτε αναλυτικά τους διεκδικητές της περιοχής) 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ