Αρχειο

Χωρίς ξαπλώστρες 2014

Οι διακοπές χωρίς στρες

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 490
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λέξεις του καλοκαιριού

Διακοπή (ρεύματος)

Μπιτσόμπαρο Wind serving = ο γρήγορος μπάρμαν σε μπιτσόμπαρο

Yurt = σκηνή που χρησιμοποιούν οι νομάδες στις στέπες – και στα οργανωμένα πολυτελή camping

Μουρέλιμ = Μωρό μου, στον Μόλυβο της Λέσβου

Εσπαντρίγ (για αγόρια)

Παντόφλες Birkenstock (για κορίτσια – οι νέες Ugg)

Αντιηλιακό για δέρματα με τατουάζ Κιμονό (ναι, κιμονό)

Wubbing = ο χορός με τις κινήσεις των γοφών τέτοιες ώστε να μοιάζουν σεξουαλική παρενόχληση.

Whitewalling = Να κρατάς τον «τοίχο» σου στα social media, λευκό. Δηλαδή να ποστάρεις και σε 5΄ να σβήνεις ό,τι έγραψες.

Hoverboard Εντυπωσιακό, αλλά θα σας μισήσουν όλοι οι λουόμενοι.

Italodisco, Πρωτογενές, Σανίδα, Σεμιφρέντο, Μοχίτο σε κουτάκι κονσέρβα, Σαραγλί παγωτό, Λικέρ με κουκούτσια από βερίκοκα, Παγωτό φέτα και παγωτό wasabi (στη Μύκονο)

Δύο νέα νησιά το Στανήσι και η Γλυκάνησος


Πανηγύρια & πόρτες του καλοκαιριού

n

Γιορτή καρπουζιού στα Φιλιατρά Μεσσηνίας (Ιούνιος). Δροσερά ολόγλυκα καρπούζια, φαγοπότι, χορός και διαγωνισμός ζωγραφικής με ανάλογο θέμα.

Γιορτή του κερασιού. Τέλη Ιουνίου σε πολλές περιοχές με παραγωγή κερασιών (Αμυγδαλιές Γρεβενών, Άγιος Λαυρέντιος Πηλίου, Πλάτανος Αρκαδίας, Έδεσσα κ.ά.). Κρατάτε μεγάλο καλάθι.

Γιορτή του σπαραγγιού, στο Τρίγωνο Έβρου (τέλη Ιουνίου). Δεκάδες μαγειρικές παραλλαγές με σπαράγγια – από σαλάτες μέχρι ψητά και σούπες.

Γιορτή της γίδας στα Κιούπια Λακωνίας. Αρχές Ιουλίου. Τα πάντα για τη γίδα και πώς να την καταβροχθίσετε. Όχι για vegans.

Γιορτή του σκόρδου στα Λιθοβούνια Τριπόλεως, μέσα Ιουλίου. Όχι αν είστε βρικόλακες.

Γιορτή του λουκάνικου στους Σταγιάτες του Πηλίου. Βαρύ και ακαταμάχητο αμάρτημα.

Γιορτή της γαρίδας, στις 2 Αυγούστου. Το εξαιρετικό συμιακό γαριδάκι γιορτάζει, στη Σύμη φυσικά.

Πολλές γιορτές της πατάτας σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Οι πιο γνωστές, στις αρχές Αυγούστου στο Σκλήθρο του Αετού στη Φλώρινα, στις 13 Αυγούστου στην Άνω Ασέα Αρκαδίας και στις αρχές του Σεπτεμβρίου, στη Λεκάνη, κοντά στην Καβάλα.

Γιορτή της λαδόπιτας στα Λαζαράτα Λευκάδας (τέλη Ιουλίου). Πεντανόστιμη λαδόπιτα, χαλβάδες με γαρίφαλα και ξηρούς καρπούς.

Γιορτή της φακής στις 6 Αυγούστου, παραμονή της γιορτής του Αγίου Δονάτου, στην Εγκλουβή Λευκάδας. Οι διάσημες φακές της μαγειρεύονται σε καζάνια στην πλατεία και προσφέρονται στους επισκέπτες.

Matala Beach Festival στις σπηλιές των χίπηδων, στα Μάταλα της Κρήτης. Toni Sfinos was there.

Εν Οίκω, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εναλλακτική άποψη, eco-συνείδηση, σκηνές, φυτικά καλλυντικά, χειροποίητα κοσμήματα, αυτοργάνωση, αυτοσχέδια κουζίνα της γιορτής, αγκαλιάζοντας τα δέντρα.

Γιορτή του Κρασιού στις Δαφνές Κρήτης (3-13/7). Δωρεάν άφθονο κρασί. Ώφου, Παναζά μου.

Γιορτή του Θραψανιώτη Αγγειοπλάστη (17/7) στο Θραψανό με τα ξακουστά πιθάρια. Μουσική, χορός, αγγειοπλάστες live και χοιρινό που σιγοψήνεται στη γάστρα.

Φεστιβαλάτσι (10 Αυγούστου), φέτος στα Χανιά, στον προμαχώνα San Salvatore στο ενετικό λιμάνι, κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

MeliJazz στο Λεωνίδιο. Μουσική τζαζ (latin jazz φέτος), τσακώνικα ρητά και τσακώνικη μελιτζάνα (Π.Ο.Π.), γλυκιά σαν μέλι. Οπωροχορευτικό και μουσικοκηπευτικό event, την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Γιορτή της ελιάς. Στον Οινούντα, βόρεια της Σπάρτης, μέσα Αυγούστου.

Το πανηγύρι των Κουνιάδων (30/8) στον Άγιο Αλέξανδρο, στους Κουνιάδους Ραχών της Ικαρίας. Όλοι είμαστε κουνιάδοι εκείνο το βράδυ.

Η Γιορτή του Ψαρά στο Κουφονήσι (Ιούνιος). Σαφές.

Γιορτή του ούζου, αρχές Αυγούστου στο Πλωμάρι της Λέσβου και στην Κέφαλο της Κω.

Η Γιορτή της Φάβας στη Σχοινούσα, την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου. Η Σχοινουσιώτικη φάβα, γνωστή με το όνομα «κατσούνι» (για το περίεργο σχήμα του φυτού), κέρδισε την πρώτη θέση στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κυκλάδων που έγινε στη Σίφνο τον Σεπτέμβριο του 2012.

Τα Ομηρικά και τα Οδυσσειακά, στην Ιθάκη. Λογοτεχνικές γιορτές με παραστάσεις, συναυλίες και φυσικά άφθονο φαγητό και κρασί.

Οι φωτιές του Άη Γιαννιού στην Κέρκυρα, ή αλλιώς λαμπατίνες. Μεγάλη γιορτή που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γυναικών του οικισμού Μπενίτσες (όπου, ως γνωστόν, «τα πιο όμορφα κορίτσα τα ’δα μόνο στη Μπενίτσα»).

Γιορτή της σαρδέλας, αρχές του Αυγούστου, σχεδόν σε όλα τα νησιά της Ελλάδας με παλαιότερο (διοργανώνεται εδώ και 30 χρόνια) και διασημότερο εκείνο της Μυτιλήνης. Επίσης: στην Πρέβεζα, στο Βελημάχι της Κοντοβάζαινας Αρκαδίας, στην Κέρκυρα στην Μπενίτσα και στην Καλλονή Λέσβου.

Του Αϊ-Σπυρίδωνα, στην Κέρκυρα (11/8). Όλες οι φιλαρμονικές του νησιού σε ένα τζαμάρισμα στους δρόμους της πόλης.

Του Αϊ-Γεράσιμου, στην Κεφαλονιά (16/8). Περιφορά του σκηνώματος με πομπή, μέχρι το πηγάδι που έσκαψε ο ίδιος ο άγιος με τα χέρια του.

Γιορτή του φασολιού, προς το τέλος του Αυγούστου. Καυτερή φασολάδα από τον Ναυτικό Όμιλο Πρεσπών στην πλαζ της Κούλας.

Γιορτή της μαύρης σταφίδας, τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, στον Δήμο Αρκαδίων Ζακύνθου.

Γιορτή της φέτας τον Σεπτέμβριο στην Ελασσόνα.

Γιορτή της πιπεριάς Φλωρίνης φυσικά στη Φλώρινα, στον Αετό. Γίνεται κάθε Σεπτέμβριο.

Γιορτή της κίσσας. Εάν δεν έχετε δοκιμάσει κίσσα στιφάδο, μπορείτε να το τολμήσετε την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου στην Αρκαδία, στο Σαρακίνιο Ηραίας.

Γιορτή του μελιού, στην Αντιμάχεια της Κω στα τέλη Σεπτεμβρίου. Θα κολλήσετε.

Γιορτή του μανιταριού. Τέλη Αυγούστου στα Γρεβενά, στις όχθες του ποταμού Βενέτικου. Γεύσεις και πιάτα με διάφορα είδη μανιταριών, άλλα γνωστά και άλλα σπάνια. Καταναλώστε υπεύθυνα.


Του Δεκαπενταύγουστου

n

* Αμοργός. Της Παναγιάς της Πανωχωριανής. Στο Πάνω Χωριό, προφανώς.

* Άνδρος. Η Παναγιά η Θαλασσινή. Εκκλησάκι πάνω σε βράχο, μέσα στη θάλασσα. Φρουτάλια, σουμάδες, κρασιά και βιολιά μέχρι την ανατολή του ήλιου.

* Αστυπάλαια. Τριήμερο γλέντι στην Παναγία την Πορταΐτισσα, με «λαμπριανό», δηλαδή αρνί γεμιστό.

* Δονούσα. Μεγάλο γλέντι όπου προσφέρεται το «πατατάτο», κρέας κοκκινιστό με πατάτες.

* Ηρακλειά. Κρέας, πιλάφι και κρασί, όλα κερασμένα από τον «πανηγυρά».

* Ικαρία. Στο Γιαλισκάρι γλέντι, ικαριώτικος, και στο χωριό με το σημαδιακό όνομα Ακαμάτρα. Κι ακόμα στο παλαιό κεφαλοχώρι Χριστός Ραχών, με κατσικίσιο κρέας, ζωμό και ψητά.

* Ίος. Η Παναγιά η Γκρεμιώτισσα.

* Κάλυμνος. Η Παναγιά η κυρα-Ψηλή.

* Κάρπαθος. Στην Παναγία του χωριού Μενετές, φημισμένη εκκλησία.

* Κάσος. Το πανηγύρι της Πέρα Παναγιάς είναι το ετήσιο ραντεβού των ξενιτεμένων Κασιωτών. Σερβίρονται τα ονομαστά κασιώτικα ντολμαδάκια και το πιλάφι.

* Κέα. Στο μοναστήρι της Παναγιάς της Καστριανής δίπλα στον Οτζιά.

* Κεφαλονιά. Στο Μαρκόπουλο, στης Παναγιάς της Λαγκουβάρδας, όπου εμφανίζονται και τα μικρά (ακίνδυνα) φιδάκια, τα «γούρικα». Πιο φιλικό προς το χαρακτηριστικό είναι το πανηγύρι της Παναγιάς της Γραβαλιώτισσας στην Πάστρα, όπου τα ευωδιαστά κρινάκια ανθίζουν για δεύτερη φορά μέσα στο χρόνο.

* Κίμωλος. Γιορτάζει η Παναγιά η Οδηγήτρια.

* Κουφονήσια. Η λειτουργία γίνεται στο Κάτω Κουφονήσι, και το γλέντι στο Πάνω Κουφονήσι.

* Κύθνος. Στο μοναστήρι της Παναγίας του Νίκους, στη Χώρα, όπου στο γλέντι προσφέρονται ντομάτες γεμιστές και κρέας ψητό. Πανηγύρι και στην Παναγιά την Κανάλα, προστάτιδα του νησιού.

* Λέρος. Στην Παναγιά του Κάστρου. Ανέβασμα της σκάλας με τα εκατοντάδες σκαλοπάτια και μετά το τάμα, γλέντι.

* Λέσβος. Στην Πέτρα, όπου προσφέρεται το «κισκέσι», ταύρος βρασμένος με σιτάρι.

* Λήμνος. Στη Μύρινα και στα χωριά Παναγιά και Τσιμάνδρια.

* Μύκονος. Της Πανάρχας ή Παραπορτιανής. Γη ποτισμένη με ιδρώτα.

* Μύκονος extra & Σαντορίνη. Της Παναγιάς της Τουρλιανής (23/8).

* Νάξος. Η Παναγιά η Απεραθίτισσα στο παλαιό μοναστήρι στην Αγιά.

* Νίσυρος. Η Παναγιά η Σπηλιανή, προστάτιδα του νησιού.

* Πάρος. Της Εκατονταπυλιανής.

* Πάτμος. Η Παναγιά η Ελεημονήτρα.

* Σάμος. Στον Άγιο Κωνσταντίνο και στους Βουρλιώτες. Πολύ κρασί (ντόπιο), βρασμένο κρέας και χοντροαλεσμένο σιτάρι.

* Σαντορίνη, της Παναγιάς Επισκοπής ή Παναγιάς της Γωνιάς.

* Σέριφος. Στο χωριό Παναγιά με την παλαιότερη εκκλησία του νησιού.

* Σίφνος. Στο μοναστήρι «Παναγιά Τόσο Νερό». Νερά, κρασιά, ευλογημένες βροχές που έρχονται.

* Σχοινούσα. Στης Παναγιάς της Ακαθής, 2ήμερο γλέντι με προσφορά μοσχάρι κοκκινιστό.

* Τήνος. Πανελλήνιο χιτ, πάντα sold out.

* Φολέγανδρος. Στην εκκλησία της Κοιμήσεως.

* Χίος. Στην Παναγία την Ερυθιανή στον Βροντάδο, στα Καρδάμυλα, στις Καρυές, στα Μεστά, στο μαστιχοχώρι Μένητα, στο Πυργί, όπου χορεύεται και ο «πυργούσικος».

* Ψαρά. Στο δυσπρόσιτο μοναστήρι της Κοιμήσεως.


Φέτος το καλοκαίρι

«Αόρατα Νησιά» της καλλιτεχνικής ομάδας Ορίζοντα Γεγονότων. Η έκθεση από την Art Athina και τον Κεραμεικό ταξιδεύει όλο το καλοκαίρι στα νησιά ξεκινώντας από τονΦαλατάδο της Τήνου (13-23/7) και έπονται Νάξος, Κάσος, Κύθηρα και το φθινόπωρο Ηράκλειο Κρήτης και Ερμούπολη στη Σύρο.

Η Βρετανική Πρεσβεία καθιερώνει τηλεφωνικό αριθμό στον οποίο μπορούν να καλούν οι Βρετανοί τουρίστες που έχουν πρόβλημα (με τις αρχές) στα ελληνικά νησιά. Πολύ εύστοχα, η καμπάνια ονομάστηκε «Hangover Holiday».

Η Κεφαλονιά ξεκινάει την προσπάθειά για να γίνει το «Πρότυπο Νησί Απαλλαγμένο από Πλαστικό».

Το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Psarokokalo φέτος ξεκινάει από τη Σέριφο για να ακολουθήσουν άλλα νησιά του Αιγαίου. Το πρόγραμμα θα προβληθεί και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στην Αθήνα, 10-16 Ιουλίου.

Η Καριοφυλιά Καραμπέτη ταξιδεύει στο Αιγαίο με τη «Ραμόνα travel-η γη της καλοσύνης»: 27 Ιουλίου Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, 17 Αυγούστου Πύργος Μπαζαίου στη Νάξο, 18 Αυγούστου Θέατρο στον Κουμάρο, Τήνος, 20 Αυγούστου Θέατρο Αρχίλοχος, Πάρος.

Το Saristra Festival στην Κεφαλονιά γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Φέτος Marsheaux, My Dranken Haze, Mechanimal, Vassilikos, Laternative κ.ά. Μουσική, πάρτι, προβολές, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Χορός, γιόγκα, αυτοσχεδιασμός – επάνω στη λεπτή άμμο αλλά και κάτω από το νερό, στη Σύρο με το Akropoditi Dancefest, 15-28 Ιουλίου, Ερμούπολη.

Beach Street Festival στη Λέσβο, 1-3 Αυγούστου. Μουσική και graffiti  από Έλληνες, Τούρκους και από άλλες χώρες, καλλιτέχνες.

Φτερωτές καρδιές, ναύτες, γοργόνες και κατακόκκινα καράβια, στο Sox Art Shop του Σωκράτη Αργείτη – που μόλις άνοιξε. Προλαβαίνετε το πάρτι, κρατάει μέρες.

Οι ηλικίες τριών πλοίων του Βορείου Αιγαίου: «Ταξιάρχης» (38 ετών), «Aqua Maria» (39) και «Θεόφιλος» (39). Να ευχηθούμε να τα εκατοστήσουν και να είναι γερά.


Island hoping

● Σύμφωνα με τη «Huffington Post», η Σίφνος και η Νάξος είναι τα ιδανικά νησιά για οικογένειες με μικρά παιδιά, για τις ρηχές αμμουδερές τους παραλίες, ενώ οι Παξοί είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες με μεγαλύτερα παιδιά, επειδή προσφέρουν ποικίλα ενδιαφέροντα για δραστηριότητες.

● Το Καστελλόριζο και το Μεγανήσι στους 5 καλύτερους κρυφούς προορισμούς της Μεσογείου, σύμφωνα με την αγγλική «Telegraph».

Το δημοφιλές «TripAdvisor» δίνει τα δικά του βραβεία: Η Νάξος ψηφίζεται το 6ο καλύτερο νησί στον κόσμο, 2ο στην Ευρώπη και πρώτο στην Ελλάδα. Στα δέκα καλύτερα νησιά της Ευρώπης υπάρχουν και η Μήλος στην 5η θέση, η Κεφαλονιά στην 6η, η Σαντορίνη στην 7η και η Πάρος στη 10η.

● Η Μήλος ανακηρύχθηκε από την Ιερά Σύνοδο «ιερό νησί» για τις μοναδικές πρωτοχριστιανικές κατακόμβες που φιλοξενεί, ένα ιστορικό μνημείο που μπορεί να καθιερώσει το νησί σε παγκόσμιο Προσκυνηματικό Κέντρο.

● Μυστικά και θρύλοι: Η Γαύδος, εκτός από «νησί των γυμνιστών», φημολογείται και ότι είναι γεμάτη μαγνητικά πεδία. Αυτά είναι που θεράπευσαν και τους Ρώσους πυρηνικούς επιστήμονες που κατέφυγαν εδώ μετά το Τσέρνομπιλ.

● Το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί του Αιγαίου: η Πολύαιγος, ανάμεσα στη Μήλο, τη Σίφνο και την Κίμωλο. Πολλές κατσίκες.

● Είμαστε όλοι μικρασιάτες. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «National Geographic», του Έλληνα γενετιστή Γιώργου Σταματογιαννόπουλου που διδάσκει στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, η Ευρώπη αποικήθηκε από «Μικρασιάτες» που κατοίκησαν πρώτα τα νησιά του Αιγαίου.


Tweet σταυρόλεξο

«Ελληνικό νησί, 45 γράμματα: Μυκονοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοος» (@Mac_Jer)

Τweet πρόταση

«Κάντε ένα νησί free drug zone, ένα adults only κι ένα disneyland και σου λέω εγώ πότε μειώνεται το χρέος, γατάκια» (@Gath)


Tips ασφαλούς κολύμβησης από τη Lifeguard HeLLas*

● Αν δεις κάτι σκούρο στο βυθό, μη φοβηθείς. Ο βυθός δεν «κρύβει» παγίδες ή δυσάρεστες εκπλήξεις. Ακόμη κι αν μοιάζει σκούρος και εχθρικός από έξω, με μια μάσκα θα δεις πόσο μαγικός είναι.

● It takes 2 to… ψαροντούφεκο! Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να ψαρεύουμε κάτω από το νερό σε ζευγάρια. Κάν’ το, λοιπόν.

● Αν πατήσεις αχινό, δεν την πάτησες! Αν σε ενοχλεί ασχολήσου και αφαίρεσε το αγκάθι, αν όχι… άσ’ το και θα φύγει μόνο του. Πάντως ούτε δηλητήριο έχει, ούτε θα πάθεις κάτι σοβαρό (τον υπόλοιπο μπορείς να τον φας με λαδολέμονο!)

● Αν σε κυματώδη θάλασσα διακρίνεις σημεία χωρίς κυματισμό, με ελαφρύ ρυτίδισμα του νερού και ίσως πιο θολό νερό, μη βιαστείς να χαρείς ότι εντόπισες ένα πιο ασφαλές σημείο. Πρόκειται για θαλάσσιο ρεύμα και πρέπει να το αποφύγεις. Αν παρ’ όλα αυτά σε παρασύρει, μην κολυμπήσεις ποτέ κόντρα σε αυτό, αλλά παράλληλα με την ακτή.

● Μην κολυμπάς «μεσοπέλαγα». Απομακρυνόμενος από την ακτή δεν κολυμπάς καλύτερα, αλλά το ίδιο με αυτόν που κολυμπάει κοντά κι αν νιώσει οποιαδήποτε αδιαθεσία ή κράμπα θα έρθει άμεσα βοήθεια από το ναυαγοσώστη ή κάποιο λουόμενο.

● Αν έχεις φουσκωτό ή jet ski, κινείσαι ανάμεσα στον κόσμο και όλοι σε κοιτάζουν, δεν σε θαυμάζουν! Αντίθετα, ενοχλούνται. Ξέρεις καλύτερα από αυτούς πόσο επικίνδυνο είναι και απαγορεύεται να είσαι εκεί. -Τ.Σ.

*Λ. Συγγρού 180 & Ευαγγελιστρίας 6, Καλλιθέα, 210 9530177


Καλοκαίρι είναι...

● Ένα κόκκινο τελάρο επάνω σε ένα παπί.

● Σκουριά από τη Σέριφο.

● Σεξ στο καπό.

● Φωτογραφίες fisheye.

● Με τα πόδια τα σκαλιά στους Εγκρεμνούς της Λευκάδας – και πάλι πίσω αργά το απόγευμα.

● Το Up Festival στα Κουφονήσια.

● Συνεργεία της κινεζικής τηλεόρασης στην Οία της Σαντορίνης.

● Ανιχνευτές locations του «Game of Thrones» να φωτογραφίζουν τοπία στην Ικαρία.

● Ταμπέλα «Πράντα βουόστραπ» = «Το νησί πωλείται» στα ρώσικα.

● Ο «μικρός ύπνος».

● Εθελοντές δασοπυροσβέστες.

● Βαφτίσια Σάββατο απόγευμα στη Μύκονο.

● Κρύα γεμιστά (μόνο πιπεριές – χωρίς κιμά, εννοείται).

● Μόνο χειραποσκευές.

● «Σου ’φερα λίγη ρίγανη από τη Θάσο».

● Κούρεμα σε παππού μπαρμπέρη στην Παλιά Αγορά στη Χίο.

● Τα άσπρα του Parthenis.

● Όλα τα κορίτσια να σου θυμίζουν την Έλενα Ναθαναήλ.

● Η ροή του νερού στα ντους στα ενοικιαζόμενα δωμάτια των νησιών. Σε οδηγεί στο ζεν, τρώγοντας αργά-αργά το χρόνο των διακοπών σου.

● Τραβώντας βίντεο με την ταμπλέτα.

● Βιβλία στην άμμο. Όχι ταμπλέτα.

● Να νιώθεις XL (ή ρούφηγμα κοιλιάς).

● Τom’s, Τom’s, Τom’s παντού.

● Μαραθώνιος «Orange is the new black». Λεσβίες, φυλακές και μαύρο χιούμορ.

● Νεροπόλεμος με αλμυρό νερό.

● Όχι άλλο instagram.

● Καροτέν και κηροζίνη.


Τα 3 Ψι του Γιάννη Σερβετά

Το καλοκαίρι τα 3 καλύτερα πράγματα ξεκινάνε από το γράμμα Ψι:

1. Ψάρεμα

2. Ψήσιμο στα κάρβουνα

3. Ψιτ, πιάσε 2 παγωμένες μπίρες

(@ServetasGiannis)


Είμαι σελέμπριτι

n

● Μπλουζάκι «Είμαι με τον εμίρη».

● Ο Σωτήρης Καλυβάτσης ψήστης στην ταβέρνα του Τρύπα στους Αρκιούς της Πάτμου.

● Ο δήμαρχος Ψινάκης με το κότερο να κάνει island hoping. Ο Μαραθώνας μπορεί να περιμένει.

● Να ψάχνεις να βρεις τις ρίζες του Χιου Τζάκμαν στην Ίο. Ο προπάππος του ήταν Έλληνας, ονομαζόταν Μπέλας και καταγόταν από το νησί.

● Να ψάχνεις να βρεις παρέα για την Gaga τον Σεπτέμβρη.

● Ο Σαμαράς να τηλεφωνεί προσωπικά ο ίδιος για να πέσουν οι τιμές στα νησιά.