Αρχειο

Το απόλυτο infographic της ελληνικής κρίσης στην εργασία

Από τη μελέτη «Δημιουργώντας Θέσεις Εργασίας για τους Νέους»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
71738-144523.jpg

Πώς επιδρά η κρίση στην αγορά εργασίας της Ελλάδας; Το Infographic της εταιρείας Endeavor Greece αναφέρει όλα τα δεδομένα σχετικά με τις θέσεις εργασίας, όπως τους κλάδους που επηρεάστηκαν περισσότερο, πόσοι θα αναγκαστούν να αλλάξουν κλάδο εργασίας και αρκετά άλλα, ενδεικτικά της κατάστασης που έχει στοιχίσει –ίσως- ανεπανόρθωτα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Η μελέτη «Δημιουργώντας Θέσεις Εργασίας για τους Νέους» δεν ασχολείται μόνο με την καταγραφή των συνεπειών της κρίσης και των συνθηκών που έχουν οδηγήσει στα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας. Επίσης επιχειρεί μια λεπτομερή ανάλυση του προφίλ των ανέργων νέων και του μειονεκτήματος που συχνά αντιμετωπίζουν για την είσοδό τους στην αγορά σε σχέση με τις μεγαλύτερες ηλικίες, που παραμένουν περισσότερο ευνοημένες σε πολλούς κλάδους.

Παράλληλα προσπαθώντας να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα «ποιος θα δημιουργήσει τις απαιτούμενες θέσεις εργασίας;» καταλήγει ότι από τις υφιστάμενες επιχειρήσεις, μόνο μια μικρή μειοψηφία 3.000 εταιρειών (0,5%) μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην αύξηση της απασχόλησης. Οι εταιρείες αυτές, διαφόρων μεγεθών και κλάδων, έχουν τις δομικές προϋποθέσεις να αναπτυχθούν γρήγορα και να επεκταθούν στην εγχώρια και διεθνή αγορά προκειμένου να απορροφήσουν το 20% των ανέργων.

Η μελέτη παρουσιάστηκε κατά το 3ο Διεθνές Συνέδριο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την Κοινωφελή Δράση (26-27 Ιουνίου 2014) ενώ το ΙΣΝ αποτέλεσε και μοναδικό χρηματοδότη της μελέτης.

Δείτε το infographic

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ