Αρχειο

Aegean Airlines Pro-Am

Διακρίσεις στo 9o διεθνές τουρνουά γκολφ της Aegean στο Costa Navarino

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
71704-144445.jpg

Yπέροχο ελληνικό τοπίο δίπλα στη θάλασσα, περισσότερα από 4.500 χρόνια ιστορίας, μνημεία ιστορικής αξίας, παρθένο, προστατευόμενο φυσικό περιβάλλον είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που φανατικοί του γκολφ απ’ όλο τον κόσμο πηγαίνουν κάθε χρόνο στη Μεσσηνία. Ο σημαντικότερος όμως όλων είναι το καθιερωμένο πλέον, διεθνές τουρνουά γκολφ «Aegean Airlines Pro-Am», τα εκπληκτικά γήπεδα του Costa Navarino και πολλά βραβεία.

Το «Aegean Airlines Pro-Am» που πραγματοποιήθηκε και φέτος για ένατη συνεχή χρονιά, συγκέντρωσε 240 παίκτες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, από 14 χώρες του κόσμου. Συμμετείχαν 60 ομάδες, αποτελούμενες από έναν επαγγελματία και τρεις ερασιτέχνες παίκτες. Το τουρνουά έγινε για τέταρτη φορά σε δύο από τα πιο αξιοζήλευτα και πολυβραβευμένα γήπεδα γκολφ της Ελλάδας, στο The Dunes και The Bay Course. Οι 60 επαγγελματίες παίκτες συμμετείχαν διεκδικώντας σε 70.000 Ευρώ, το υψηλότερο prize fund της Ευρώπης σε αγώνα Pro- Am για επαγγελματίες. Νικητής στην κατηγορία των επαγγελματιών αναδείχθηκε ο Ιταλός Tour player Nicolo Gaggero ο οποίος και έλαβε το χρηματικό βραβείο των 7.000 ευρώ και το τρόπαιο Aegean Airlines Pro-Am Trophy, ενώ δεύτερος ακολούθησε ο Άγγλος Tour Player Liam Bond. Στην κατηγορία των ομάδων την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα από την Ιταλία με τον επαγγελματία παίκτη Nicolo Gaggero, ενώ δεύτερη ήρθε η ομάδα από την Αγγλία με τον επαγγελματία παίκτη Giles Johnson (PGA of Great Britain & Ireland). Επίσης, όπως κάθε χρόνο, το φετινό τουρνουά προσέφερε το ποσόν των 8.000 Ευρώ από τα έσοδα των χορηγιών στην Ιερά Μονή «Παναγία Καλυβιανή», στο Ηράκλειο Κρήτης, που φιλοξενεί 70 κοριτσάκια ηλικίας 3-18 ετών από όλη την Ελλάδα, καθώς και 55 υπερήλικες γυναίκες σε ειδικά διαμορφωμένα κτίρια.

n

Ο Πρόεδρος της AEGEAN κ.Θεόδωρος Βασιλάκης, η Υπουργός Τουρισμού κ.Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Πρόεδρος της TEMES κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος

«H Costa Navarino, το όραμα και όνειρο ενός μοναδικού Έλληνα, του αείμνηστου Καπετάνιου Β. Κωνσταντακόπουλου, πέρα από ένα πολυτελές θέρετρο, αποτελεί επίσης κι έναν καθιερωμένο προορισμό στην Ελλάδα για τους παίκτες του γκολφ» είπε μεταξύ άλλων η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη στον χαιρετισμό της. Ο Θεόδωρος Βασιλάκης και η ομάδα της Aegean Airlines και ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος της Costa Navarino είναι οι άνθρωποι που με την πολύχρονη προσπάθειά τους έχουν καταφέρει να προωθήσουν το γκολφ στη χώρα μας, ένα άθλημα που όχι μόνο φέρνει υψηλού επιπέδου τουρισμό αλλά διευρύνει και την τουριστική περίοδο. Ο κ. Βασιλάκης αφιέρωσε και την φετινή τελετή στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου και ευχαρίστησε τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο «για το ότι συνεχίζει επάξια το όραμα του πατέρα του και για το ότι μετέτρεψε τη Μεσσηνία σε έναν πραγματικό τουριστικό πόλο έλξης!».

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Μέσω του Aegean Airlines Pro Am, έχουμε σκοπό να τοποθετήσουμε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των τουριστικών προορισμών για γκολφ καθώς και να προωθήσουμε την κουλτούρα και τη φυσική ομορφιά της στη διεθνή κοινότητα του γκολφ. Το γκολφ είναι μία τέτοια παγκόσμια αγορά με τεράστιο δυναμικό. Έχουν γίνει πολλές μελέτες που επαληθεύουν τον θετικό αντίκτυπο του αθλήματος στην κοινωνία και την οικονομία. Ειδικότερα ο αθλητικός τουρισμός στον τομέα του γκολφ προσελκύει τουρίστες υψηλού επιπέδου που δαπανούν πολλά χρήματα, ενισχύει την γκάμα και τη διαφοροποίηση των τουριστικών προορισμών και, κυρίως συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Το Costa Navarino αποτελεί το ιδανικό παράδειγμα, καθώς είναι το μοναδικό θέρετρο που ανοίγει τις πύλες του για τη σεζόν την 1η Μαρτίου κάθε χρόνο. Το όραμά μας για την ανάπτυξη του γκολφ στην Ελλάδα και οι προσπάθειές μας να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο είναι αδιάλειπτες. Για τον σκοπό αυτόν, η Aegean έκανε φέτος ένα μεγάλο βήμα όσον αφορά στην ενασχόλησή της με το επαγγελματικό γκολφ. Είμαστε πλέον ο χορηγός τίτλου του European Tour event, Aegean Airlines Challenge Tour, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 3-7 Ιουλίου 2014 (καθώς και για τα επόμενα 2 χρόνια) στο Hartl Resort στο Bad Griesbach της Γερμανίας. Έχουμε βρει έναν νέο συνεργάτη και σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες με το θέρετρο αυτό στο μέλλον».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ