Αρχειο

Πρώτο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου

Η οικονομική κρίση δεν διαγράφει μια ομαλή πορεία προς το μέλλον.

4835-79724.jpg
Αγγελική Μπιρμπίλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7167-27496.jpg

Η οικονομική κρίση δεν διαγράφει μια ομαλή πορεία προς το μέλλον. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ο πολιτισμός καλείται να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η λογοτεχνία μάς δίνει δύναμη να αντέχουμε όσα τρέχουν γύρω μας. Το βιβλίο είναι η απάντηση στη βαρβαρότητα και μας ανοίγει μια διέξοδο, μας οδηγεί σε πιθανότητες έξω από την καθημερινότητα!

Η Κοινωνία των (δε)κάτων προχωράει στην διοργάνωση του Πρώτου Διεθνούς Λογοτεχνικού Φεστιβάλ Τήνου, 29 με 31 Ιουλίου στην Τήνο, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, τον Δήμο Τήνου, τον Δήμο Εξωμβούργου και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, καθώς και με τους φορείς της Κύπρου Atlantis Productions και Ιδεόγραμμα.

Αυτό το πρωτοφανές γεγονός με συμμετοχή 27 συγγραφέων από 18 χώρες σε 13 γλώσσες, σηματοδοτεί ένα μεγάλο διεθνές λογοτεχνικό φεστιβάλ στην χώρα μας που σκοπεύει να γίνει θεσμός. Συγκεκριμένα 17 ποιητές και 10 πεζογράφοι, μεταξύ των οποίων μεγαλές προσωπικότητες των γραμμάτων όπως ο Φερνάντο Αρραμπάλ, ο Χομέρο Αρίτζις, ο Σαντιάγο Ρονκαλιόλο, η Αν Κάρσον, ο Πιέρ Ασσουλίν καθώς και οι Τίτος Πατρίκιος, Θανάσης Βαλτινός, Ζυράννα Ζατέλλη, Γιώργος Σκαμπαρδώνης και Έρση Σωτηροπούλου θα παρουσιάσουν το έργο τους στο νησί της Τήνου.

Η ATHENS VOICE είναι χορηγός επικοινωνίας. Περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον διαδικτυακό ιστότοπο: www.tinoslitfestival.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ