Αρχειο

Ένας κόσμος από ζάχαρη

Στους πίνακες του Will Cotton, βρήκαμε τα παιδικά μας όνειρα

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
71666-144360.jpg

Όλοι μας κάποια στιγμή, φανταστήκαμε ένα ονειρικό κόσμο φτιαγμένο από ζάχαρη. Ένα σπίτι με πόρτα μπισκοτένια και παράθυρα από σαντιγί. Και όποτε μας πιάνει λιγούρα να κάνουμε ένα τσακ και να κόβουμε ένα μακαρόν από το μακαρόδεντρο της αυλής.

Ο Will Cotton, κάπως έτσι έχει στο μυαλό του την ουτοπία. Σαν όνειρο από ζάχαρη. Για αυτό ζωγραφίζει σύννεφα από μαλλί τις γριάς, μπισκοτόσπιτα, καραμελωμένες πόλεις, ενώ συχνά βάζει κορίτσια με τούρτες- καπέλα και δαντελωτά φορέματα από σαντιγί να κατοικούν μέσα στους ζαχαρένιους κόσμους του. Ανάμεσά τους και η Katy Perry στης οποίας το videoclip «California Gurls», εκτέλεσε χρέη καλλιτεχνικού διευθυντή.

«Το εργαστήρι μου και η κουζίνα, βρίσκονται στον ίδιο χώρο», λέει ο Cotton, «οπότε όταν ζωγραφίζω, τρώω μακαρόν, τα μοντέλα τρώνε μαλλί της γριάς και γενικά υπάρχει μια μυρωδιά φρεσκοψημένου κέικ.». Προσθέτει επίσης ότι «τα γλυκά είναι η πιο καθολική μεταφορά για την αναζήτηση απόλαυσης».

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

Info: Η τελευταία έκθεση του Cotton θα βρίσκεται στην Γκαλερί Ronchini, στο Λονδίνο από 25 Ιουνίου μέχρι και 9 Αυγούστου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ