Αρχειο

Η Ελλάδα πρώτη στη λίστα του Lonely Planet

Με τους κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη του 2014

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Η Ελλάδα και η Ιταλία είναι προφανείς και ευνόητοι προορισμοί διακοπών για έναν απαιτητικό ταξιδιώτη χάρις στους αρχαιολογικούς θησαυρούς που διαθέτουν, την εντυπωσιακή κουζίνα και τους χαλαρούς, ανέμελους ρυθμούς ζωής», γράφει το αμερικανικό δίκτυο CNN και παράλληλα σημειώνει «κι όμως σε αυτούς τους τόσο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς υπάρχουν πολλές μυστικές πανέμορφες γωνιές για να ανακαλύψει ο κάθε επισκέπτης. Και γι’ αυτό το Lonely Planet κατατάσσει Ελλάδα και Ιταλία στις πρώτες θέσεις της λίστας του με τους δέκα καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη του 2014».

n

Πρώτη στη λίστα των κορυφαίων προορισμών στην Ευρώπη για το 2014 βρίσκεται η Ελλάδα. Τα κριτήρια της λίστας του Lonely Planet είναι το φαγητό, η αρχιτεκτονική, η ιστορία με τα μάτια και τις εμπειρίες των συντακτών των πλέον καταξιωμένων ταξιδιωτικών εκδόσεων στον κόσμο.

n

Στο δημοσίευμα του CNN τονίζεται ότι τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται μείωση στις τιμές, λόγω της κρίσης και του μικρότερου αριθμού τουριστών που ήρθαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερη αναφορά υπάρχει στη Σαντορίνη και τις Κυκλάδες, που συνδυάζουν το βραχώδες τοπίο με τη θάλασσα και τα λευκά σπίτια, ενώ γίνεται λόγος τόσο για τα ηλιοβασιλέματα, όσο και για τα εξαιρετικά κρασιά που μπορεί κανείς να ανακαλύψει στα νησιά του Αιγαίου.

Στη λίστα του Lonely Planet με τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς της χρονιάς, ακολουθούν:

Λουμπλιάνα, Σλοβενία 

n

Nοτιοδυτική Αγγλία

n

Ιταλία

n

Δανία των Βίκινγκς 

n

Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Σεβίλλη της Ισπανίας, τα νησιά Εξωτερικές Εβρίδες στη Σκωτία, το Πλζεν της Τσεχίας, το Στάβανγκερ της Νορβηγίας και η Τουλούζ στη νοτιοδυτική Γαλλία.

n

 (Φωτογραφίες: Lonely Planet)