Αρχειο

Απολυμένες καθαρίστριες στο ΠΑΣΟΚ (φωτογραφίες)

«Να μιλήσουμε με τον Βενιζέλο γιατί είναι συνταγματολόγος»

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
69359-139808.JPG

Στις 9 το πρωί απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών προχώρησαν σε αποκλεισμό της εισόδου των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, περίπου 20 καθαρίστριες παρέμεναν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και ζητούσαν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο. Σύμφωνα με τις ίδιες, ένας άνθρωπος από τα γραφεία τις ενημέρωσε ότι θα συναντηθούν με τον Βενιζέλο στις 12, όμως η συμφωνία δεν τηρήθηκε.

n

Σε νέα συνεννόηση, οι καθαρίστριες ενημερώθηκαν ότι θα γίνουν δεκτές από τον Βενιζέλο, μόνο στην περίπτωση που ανοίξουν την είσοδο των γραφείων. Οι συγκεντρωμένες αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το σημείο και πλέον ζητούν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη.

n

Ρωτήσαμε τις γυναίκες για ποιο λόγο προχώρησαν στη συγκεκριμένη κίνηση. Μια από τις γυναίκες απάντησε: «Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να μιλήσουμε με τον Βενιζέλο που είναι συνταγματολόγος. Γιατί δεν εφαρμόζεται η απόφαση επαναπρόσληψης; (σ.σ. όπως ορίζει η απόφαση του πρωτοδικείου μέχρι τις 10 Ιουνίου που θα εκδικαστεί η υπόθεση). Να μας εξηγήσει πώς γίνεται να τηρείται η νομιμότητα με αυτό τον τρόπο. Για αυτό το λόγο είμαστε εδώ».

n

Την ίδια ώρα ένας άνδρας τις ενημερώνει ότι προσπαθεί να βρει τον Νίκο Ανδρουλάκη στο τηλέφωνο και ότι θα κανονίσει να γίνει η συνάντηση, με αντιπροσωπεία 3-4 γυναικών, από τις συγκεντρωμένες. Οι καθαρίστριες δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αποκλεισμό της εισόδου αν δεν συναντηθούν με Βενιζέλο ή Ανδρουλάκη γιατί «εμείς είμαστε 8 μήνες στους δρόμους και δεν φοβόμαστε».

n

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ